Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mary Jane Auch: Rejsen til vildmarken

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Mary Jane Auch, redigeresUdskriv anmeldelsen • 1. juli, 2007

Mary Jane Auch: Rejsen til vildmarkenEr du vild med nybygger historier a la Laura-bøgerne så skynd dig at læse de tre bøger om pigen Mem og hendes rejse ud til en ny tilværelse i vildmarken.

Pigen Mem og hendes lillebror Joshua skal med sin familie rejse fra deres hjem i Connecticut til Genesee County i staten New York – ud til en nybygger tilværelse hvor deres far har en drøm om en ny og bedre tilværelse på mere frugtbare jorde. Inden de kan rejse skal de sælge deres nuværende gård samt alle de ejendele som ikke kan transporteres med på rejsen. Det er en hård tid for Mem og særlig hårdt for hendes mor som må forlade sin nærmeste familie.

På afrejsedagen forærer Mems bedstemor hende en guld medaljon, et arvestykke som hun skal bære hver dag tæt ved sit hjerte. Denne medaljon bliver senere grunden til at Mem falder ud af vognen og bliver væk fra sin familie i nogle dage. Hun opholder sig nogle dage i skoven og prøver forgæves at finde den rigtige vej videre i samme retning som forældrene er kørt og om natten gemmer hun sig i et hult træ. Heldigvis for hende møder hun en morgen Artemus Ware – en gammel jæger som lover at hjælpe hende med at finde forældrene igen. På et tidspunkt bliver Artemus bidt af en slange og Mem må løbe efter hjælp og redder derved hans liv. Mem er overbevist om at forældrene leder efter hende og hun siger farvel til Artemus Ware efter han er kommet i sikre hænder hos en ven som kan pleje ham efter slangebiddet. Mem rejser selv hen til en anden kro hvor hun ganske rigtigt også finder sin familie.

Den lille familie drager videre ud mod den ukendte tilværelse i nybyggerlandet. De kommer ud for mange farefulde oplevelser med bl.a. angreb af ulve, brusende elve som skal krydses og mødet med indianere. Endelig når de frem til deres mål – et lille jordlod som skal ryddes for træer og klargøres til afgrøder. De slår lejr og begynder langsom at opbygge en hverdag i de nye omgivelser.

Er du som jeg vild med Laura-bøgerne og elsker du en god historie om en familie som drager ud i det ukendte for at skabe sig en ny tilværelse, så vil du også elske de tre bøger om Mem og hendes familie. Man får et godt billede af hvordan det har været for nogle af alle de mennesker som engang forlod sine kære og drog ud for at finde lykken i det ukendte nybyggerland. Her i bogen er det selvfølgelig Mem og hendes tanker som giver læseren indtryk af hvordan det sandsynligvis var at være et 11-årig barn i en nybyggertilværelse og man forstår at det sikkert ikke har været helt let bare at skulle følge sine forældre i deres søgen efter et bedre liv – heller ikke når forældrene som her i bogen ikke var helt enige i beslutningen om at drage ud.

Forfatteren har taget udgangspunkt i nogle reelle hændelser og hun har været meget engageret i sin research hvilket er med til at give bogen en høj grad af troværdighed. Så læs løs og nyd den.

Mary Jane Auch: Rejsen til vildmarken (Rejsen til vildmarken; 1.) Oversat af Nete Eickhoff. Gyldendal, 1998. Originaltitel: Journey to nowhere
Forside?

Andre gode serier om nybyggerliv:

Torill Thorstad Hauger       Kathleen Karr: Katastrofen

Torill Thorstad Hauger: Amerika, Amerika
Serie i 4 bind om norske Andreas på 15 år, der rammes af “Amerika-feberen” og tager afsted for at prøve lykken.
Forside: Svein Solem

Kathleen Karr: Katastrofen
Spændende og ret morsom serie om Sophie på 12 år, der sammen med sin familie rejser tværs over prærien. En katastrofe har udryddet de fleste mænd i vogntoget så det er kvinderne der må tage styringen
Forside: Kirsten Raagaard

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.