Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mary Amato: Savl og strømpeknuder & Mumier og monstre

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Ethan Long, Mary AmatoUdskriv anmeldelsen • 23. november, 2010

”Har en elefant nogensinde fået en jordnød i klemme i sin snabel, og hvordan leger man ”Strømpeknuder”?

Vil du gerne kende svaret på disse spørgsmål, så læs videre i serien om de to brødre Olfert og Olfert, som er tilbage i stor stil. De er stadig lige kreative og har konstant hovederne fulde af nye påfund. Karl på 11 år og Max på 9 år har skabt deres helt eget univers med egne talemåder, regler, sange og lege.

Bind 3 Savl og strømpeknuder indledes med en mission, hvor brødrene skal redde en (hvilken som helst) skønjomfru i nød, hvilket går ud over alle piger, de møder på deres vej. Da den 1. april står for døren er missionen at narre Mor. Hun er dog ikke nem at narre. De bytter om på indholdet i salt- og sukker bøsserne, men Mor har selv lavet tricket med sin mor og forudser, hvad sønnerne har gjort. De forsøger at skræmme hende ved at ”falde ud” af vinduet fra 1. sal, men Mor genkender ketchup på knæet og ignorerer dem. Pludselig ringer telefonen, og Mor (også kendt som skoleinspektør for skolen) fortæller, at der er sprunget et vandrør, og at skolen er lukket. Begge drenge jubler, og de hopper lige i fælden – Mor kan fejre sejren ved at afsløre sin 1. aprilsnar. De leger også gale videnskabsmænd og meget mere, og sidst i bogen finder du Bonus afsnit med Olfert & Olfert lege, regler og talemåder.

Olfert & Olfert-talemåder:

* Af en eller anden grund smager mad altid bedre, efter at man har leget med den.
* Hvorfor købe en billet til en forlystelsespark, når man kan bruge sin egen hjerne som karrusel?
* Man kan have det sjovt, mens man tjener penge. Og man kan tjene penge på at have det sjovt. Men hvis man er nødt til at tjene penge for at have det sjovt, så er man ikke særlig sjov.

I Bind 4 Mumier og monstre får brødrene besøg af kusine Amalie, som viser sig ikke at stå tilbage for sine to fætre. Hun deltager aktivt i kampen om at løse mysterier, finde en forsvunden mumie og lave aktiviteter for at tjene penge til billetter til badeland. I Bonus-afsnittet er vejledninger til lege som Pegefingerpuffer, Ærter-i-ostehuller, Mumiens forbandelse, Kvæk-og-Skævt og bonusafsnit om vandlege.

Bøgerne forsætter i samme sjove og skæve stil, som de to første bind i serien. Jeg er godt underholdt af de kvikke bemærkninger og selvopfundne lege og talemåder. De mange tegninger og den store skrifttype gør, at bøgerne er letlæste og kan læses af børn fra 10 år.

Kære drenge – der er mange fif og fiduser at hente fra bøgerne om Olfert & Olfert, men måske er det ikke dem alle, I bliver lige populære på.

Mary Amato: Savl og strømpeknuder (Olfert & Olfert; 3) På dansk ved Charlotte A. E. Glahn, Gyldendal, 2010.- 159 sider
Mary Amato: Mumier og momstre (Olfert & Olfert; 4) På dansk ved Charlotte A. E. Glahn, Gyldendal, 2010.- 235 sider.
Illustreret af Ethan Long

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.