Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mary Amato: Megasnyd og mælkesnot & Spioner og sure sokker

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Ikke kategoriseretUdskriv anmeldelsen • 19. november, 2010

”En Olfert om dagen, holder kedsomhed fra bagen” citat fra Olfert & Olfert-talemåde
Er du vild med opfindsomme lege, spøg og skæmt og et godt grin, skal du læse de to bøger om brødrene Olfert & Olfert. Brødrene Karl på 11 år og Max på 9 år lever efter deres egne regler dagen lang og er fantastiske til at finde på nye ideer og lege. Ikke alle er lige begejstret for deres kreative tankegang, og derfor skal de til tider til samtale med skoleinspektøren, som viser sig at være deres mor Oda. De slipper ikke uden straf, for hun kender til deres finurligheder.
Første bind Olfert & Olfert, Megasnyd og mælkesnot, indeholder 3 bøger, hvori brødrene fanger en forbryder, finder en skjult skat og vælter en konge. Bagerst i bogen finder du de uundværlige vejledninger i Olfert & Olfert-lege, som f.eks. Mælkesnot, Hovedhyler, Den Fede Hamster mv. Der er også deres regelliste, talemåder og Top Ti over vigtige ting, man skal kunne med sit ansigt.
Formålet med Mælkesnot-legen er, at få f.eks. en bror til at lave en mælkesnotter, dvs. få ham til at grine, mens han drikker sin mælk, så mælken kommer ud af næsen. Et godt fif til at udløse et grin er at stikke en grøn bønne i næsen eller en lægge en plastikedderkop i mælkeglasset.

Legen Stegepande
”Formålet med legen er at ligne et stykke stegt mad så meget, at din medspiller kan gætte, hvad det er. Når man leger, skal man forestille sig, at ens seng er en enorm stegepande. Læg dig på den og lign mad. Husk at mad syder og bliver vendt en del på panden, så du skal bruge hele kroppen. Du må også gerne bruge stemmen til lydeffekter. Det er en rigtig sjov leg, når man er på ferie, for hotelsenge er så store og fjedrende. Men lad være med at lege det i et telt, især hvis du har et lille telt og pløkkerne ikke er hamret godt nok ned i jorden, for teltet falder sammen (det er ikke engang løgn), og så serverer de voksne stegt snot for dig til morgenmad (ej, det er bare for sjov – ha ha ha ha!)”

Andet bind om Olfert & Olfert, Spioner og sure sokker, består ligeledes af 3 bøger. Brødrene bliver spioner, filmstjerner og har en dyttebag. Som i bind 1 er der i denne bog også bonus-afsnit med Olfert & Olfert-lege, ekstra regler og talemåder.
Forfatteren Mary Amato, som udover at være prisvindende amerikansk børnebogsforfatter, er også dramatiker, lyriker, sangskriver, musiker og sanger.
Jeg er meget begejstret for brødrenes skøre lege. Det er en rigtig sjov serie, som jeg tror, at både drenge og piger vil falde for. Selvom bøgerne er helt deres egen genre minder de i stil om Kaptajn Underhyler-bøgerne. Jeg glæder mig til at komme på flere sjove oplevelser med de to brødre i de kommende bind i serien.

Læs mere om Mary Amato og om hvad der har inspireret hende til serien om Olfert & Olfert.

Mary Amato: Megasnyd og mælkesnot (Olfert & Olfert; 1) Oversat af Camilla Schierbeck, illustrationer Ethan Long. Gyldendal, 2010,- 168 sider.

Mary Amato: Spioner og sure sokker (Olfert & Olfert; 2) Oversat af Camilla Schierbeck, illustrationer Ethan Long. Gyldendal, 2010,- 192 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. I wish I could speak Danish! I hope many Danish readers are laughing with me.

  2. They are definitely laughing with you. 🙂
    The review is very positive, especially because the book can be read by both boys and girls.