Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Martin & Ketil fortæller historier til sengetid & Martin & Ketil fortæller historier til bagsædet.

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: AntologiUdskriv anmeldelsen • 26. februar, 2008

9788702066173_fs.jpgMartin & Ketil, kendt fra TV, fortæller historier – til sengetid, til bagsædet, til børn og til deres voksne.

Man forstår jo godt forlaget Gyldendal, det er en god idé at lade nogle af Danmarks mest populære børneværter indtale historier og udgive dem som en lydbog, for omslaget med Martin & Ketil skal nok sælge. Begge lydbøger er skåret over samme idé; Martin og Ketil snakker lidt sammen og skiftes så til at fortælle historier, dvs. de fortæller som sådan ikke historierne, de læser dem ordret op efter originalhistorier.
Dette har både sin fordele og ulemper. Fordelen er, at fx forældrene efterfølgende kan læse historierne op for deres børn på nøjagtig samme måde, som Martin eller Ketil gør det, ulempen er sværhedsgraden p.g.a. det i nogle tilfælde meget gammeldags sprog. Målgruppen er fra 5 til ca. 10 år og historierne er en blanding af eventyr, som fx. Kejserens Nye Klæder, Tommeliden og Pandekagen, og nyere og ældre billedbøger som Poulsens Pirater og Rokketand af Kim Fupz Aakeson, Hvordan elefanten fik sin lange snabel af Rudyard Kipling og Palle Alene i Verden af Jens Sigsgaard.

9788702066166_fs.jpgHistorierne er alle helt fine, og der er i øvrigt ingen særlig forskel på om man vælger bagesædehistorierne eller sengetidshistorierne, men sammensætningen forstår jeg ikke helt. Ikke et ondt ord om Palle alene i verden, men kombinationen af Martin & Ketil, disse skønne personligheder, som laver fantastisk og supervedkommende TV for børn, og så en i mine øjne noget outdated klassiker som historien om Palle, der er alene i en verden med tomme sporvogne og ismejerier, forekommer mig uigennemtænkt og især lidt uinspirerende. Og H.C. Andersens eventyr om fx kejserens nye klæder kræver efter min mening, at det bliver fortalt af én, som kender det eller de specifikke børn, de fortæller for, så der er mulighed for at afbryde eventyret og snakke om, hvad de meget gammeldags betegnelser betyder. Når det er sagt, vil jeg dog også sige at det er hyggeligt både for forældre og børn fx at have Martin og Ketil med på køreturen. Historierne er behagelige at lytte til for både børn og voksne, og så kan man såmænd selv vælge om det er historierne til bagsædet, man tager med på turen, eller om det er historierne til sengetid. Men ved sengetid vil jeg nu agitere for at man tager sig tid til den hyggestund, det er at læse historierne højt for sine børn selv.

Begge lydbøger har en varighed af ca. 45 minutter og indeholder 5 historier.

Martin og Ketil fortæller historier til sengetid / fortalt af Martin Keller og Ketil Teisen. – Kbh. : Gyldendal Lyd, 2008. – 1 cd i 1 mappe
Pris: kr. 99,95

Martin og Ketil fortæller historier til bagsædet / fortalt af Martin Keller og Ketil Teisen. – Kbh. : Gyldendal Lyd, 2008. – 1 cd i 1 mappe
Pris: kr. 99,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.