Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Martin Keller: Mikas vilde tur – Mika i urskoven 5

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Martin KellerUdskriv anmeldelsen • 21. november, 2008

Mika møder en vinterfe, som hedder Julia, og som har en bedstemor.

I denne 5. og sidste bog om Mika i Urskoven er det blevet vinter, og juleaften er lige om hjørnet. Mika får sig en glædelig overraskelse, da hans far beder ham om at hente enken fra Blåbærdalen og hendes barnebarn til juleaften i skovhuggerhuset.

I Blåbærdalen møder Mika den rødhårede vinterfe, Julia. Hun er den første jævnaldrende pige, som Mika taler med, og han er lige ved at glemme sit ærinde: at invitere til juleaften. Enken har en kane og en hest, som Mika spænder for, og så glider de af sted med Mika som kusk. Vinteren viser sig fra sin værste side, og kanen styrter pludselig ind i en snedrive. De kan ikke komme videre, og snestormen bliver bare værre…

Også denne gang lykkes det Martin Keller at få sin lille helt, Mika, ud over kanten. I Mikas vilde tur kommer der en vinterfe ind i Mikas liv og det er en oplevelse, som er på højde med Mikas største eventyr. Jeg kender ikke mange drenge på 8 år, som bliver så duperede og mundlamme, når de møder en pige – men det er jo første gang, han taler med én.
Det dramatiske højdepunkt i denne bog er snestormen, og Mika klør på i vanlig stil: Han gør modigt, hvad han kan, for at redde situationen.
Samtidig er bogen en lille guldgrube i ”hvad ethvert barn bør vide om dyrelivet i skoven”. Der er ingen tvivl om, at Martin Keller brænder for naturformidling, og han formår at sætte sit projekt ind i en kontekst, som børn synes er spændende.
Som den sidste bog i serien sætter Mikas vilde tur et værdigt punktum for urskovens mysterier og Mikas eventyrlyst.

Tommy Dybbro afslutter med et faktuelt afsnit om vinterens dyr.

Martin Keller: Mika i urskoven 5, Mikas vilde tur. Illustreret af Flemming B. Jeppesen. Gyldendal, 2008.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.