Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Martin Keller: Mika på sporet: Mika i urskoven 3

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Martin KellerUdskriv anmeldelsen • 12. oktober, 2008

Det rigtige eventyr starter først, når man er langt hjemmefra, siger Mika, 8 år og opdagelsesrejsende i naturen.

Mika vågner midt om natten ved nogle mærkelige trommelyde, der kommer fra De Takkede Bjerge. Han fortæller sine forældre om hændelsen, men de tror ikke rigtig på, at der skulle være mennesker i bjergene. Mika må igen på opdagelse for at finde ud af sagens rette sammenhæng.
Mika finder nogle tegn på en sten, som kun kan være lavet af mennesker. Og da han senere finder en død bisonokse med en pil i siden, ved han, at han er på rette spor. Herefter møder han en klog ravn, som følger ham på vejen og senere viser ham en sikker vej igennem Ellesumpen.

Efter en farlig færd igennem sumpen, hvor Mika er rigtig bange, møder han pludselig en dreng, der sidder og trommer. Stor er overraskelsen for begge drenge, og ikke mindst for Mika, som nu har fundet ravnens ejer.
Han bliver budt velkommen af Skovens Børn, et nomadefolk, som ingen har vidst noget om. De taler et andet sprog, de bor i telte, og de er meget gæstfrie, så Mika gør et kort ophold hos dem. Historien stopper ikke der, vil men folk tro på Mika, når han fortæller om sine eventyr?

Bogen afsluttes, som de andre i serien, med et faktaafsnit skrevet af Tommy Dybbro. Denne gang handler det om fugle, specifikt ravnen, spætten og uglen.

Mika på sporet er bygget op som de foregående bøger: Mika tager ud på eventyr, og her oplever han en masse i naturen. Og det gør han. Hver bog har sit tema – denne gang er der sat fokus på fugle, og Martin Keller får på naturlig vis fortalt noget om fugle, som passer ind i konteksten.
Bøgerne om Mika handler også om andre ting end lige netop naturen; her er det mødet med et stammefolk. De lever et helt anderledes liv, end Mika er vant til, men han træder fordomsfri ind i deres verden og får deres respekt.
Der er mange måder man kan tilegne sig viden om naturfænomener på, men for børn er Martin Kellers måde både underholdende og vedkommende. Mikas verden ligger langt fra nutidige børns ditto, men de bliver grebet af eventyret og får pirret nysgerrigheden.

Martin Keller: Mika på sporet (Mika i urskoven ; 3). Gyldendal, 2008. Illustreret af Flemming B. Jeppesen.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.