Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Martin Glaz Serup: Virus

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Martin Glaz Serup, Morten VoigtUdskriv anmeldelsen • 26. august, 2008

Dyster og stemningsfuld fremtidshistorie.

Et sted i fremtiden, måske ikke så langt væk, lever Malthe med hans familie. En virus hærger jorden, og soldater i ret uhyggelige lufttætte dragter og masker for ansigterne indsamler alle mennesker og gener dem igennem gaderne. Alle skal med. Planen er, at virussen skal isoleres, og alle bliver sendt afsted til kolonier i rummet. Det er i hvert fald, hvad soldaterne siger. Men hvad nu, hvis der slet ingen virus er? Malthe beslutter sig for at stikke af og møder pigen Katrin, som er en såkaldt underjordisk. En udvist flygtning, der har gemt sig for myndighederne.

Virus er en intens og dyster historie, som sætter tankerne på flugt. Fremtiden beskrives som genkendelig, og sikkert helt med vilje, men når det er sagt, fungerer historien først og fremmest i kraft af alt det, der er usagt. Læseren tvinges til at se sig over skulderen sammen med Malthe, der bliver tilbage i den affolkede by. Stilheden rumler ildevarslende.

Virus, som i øvrigt er illustreret kraftfuldt af Morten Voigt, er udkommet i Dansklærerforeningens gode letlæste serie af billedromaner. I modsætning til mange andre letlæste bøger tør den levere en åben historie og slutning, der kan pege læseren i mange retninger.

Martin Glaz Serup: Virus  ; illustrationer af Morten Voigt. – 1. udgave, 1. oplag. – [Kbh.] : Dansklærerforeningen, 2006. – 49 sider : ill. i farver. – (Billedroman). – Pris: kr. 125,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (20 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.