Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Marie Wolfsberg Oscilowski: Solo

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Marie Wolfsberg OscilowskiUdskriv anmeldelsen • 30. november, 2010

God ungdomsbog af dansk debutant.

Solo² [ so× lo] adj.
1. som ikke er sammen med eller får hjælp af andre = alene synge solo
× spille solo × flyve solo.

My har en hemmelighed, hun ikke kan dele med nogen. Hun har opbygget en facade som en selvsikker og selvstændig pige, der klarer alt på egen hånd. My styrer sit eget liv, men er samtidig ensom og fortabt. Hun vil gerne betro sig til nogen, men er bange for, at hendes hemmelighed bliver virkelig, hvis hun siger den højt.

Tobias er glad for My og vil gerne være sammen med hende. Hun skubber ham væk igen og igen, men han er standhaftig og viser My, at hun kan regne med ham. Da My ikke bestemmer sig for et valgfag, beslutter hendes lærer, at hun skal på musikholdet. My spiller egentlig violin, men har lagt musikken på hylden. For musikken gør ondt, og sammen med Tobias laver den store revner i den mur, My beskytter sig bag.

Jeg nød at læse Solo. Historien er enkel, men godt skruet sammen, og sproget er let og levende. Solo er hurtigt læst, for man bliver med det samme grebet af Mys historie. Den er troværdig, og både personer og Mys følelser har dybde og virker ægte.

I omfang er Solo en lille bog. Ved første øjekast havde jeg bibliotekarbrillerne på og tænkte, at det var sådan en bog, skoleelever, der skal læse en bog til skolen og bare vil have det overstået, vil vælge. Måske er det tilfældet, men det er kun godt. For med Solo er man sikret en god læseoplevelse om nutidigt teenageliv og de svære følelser, der kan følge med.

Marie Wolfsberg Oscilowski er medlem af forfatterforeningen Håbefulde Unge Forfattere. Solo er en flot debut og forhåbentlig ikke det sidste, vi får at se fra den unge forfatter.

Marie Wolfsberg Oscilowski: Solo. Høst og søn, 2010. – 133 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (28 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.