Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Margot Andreasen: En skygge på himlen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Margot Andreasen, Sussi BechUdskriv anmeldelsen • 8. december, 2007

Margot Andreasen: En skygge på himlenKongen myrdes af sin onde bror. Dronningens søster får kronprinsen og sine egne børn i sikkerhed. Men hvor længe?

Mange år efter kongens død udtages Lino til den ny konges slaveskare. Han flygter men landet er fuld af farer. Nu går rejsen mod de hvide bjerge, hvor oprørerne holder til.

På rejsen til De hvide bjerge møder Lino mange farer, både fra mennesker som troldmanden i kongens tjeneste og den onde drage Narno.
Heldigvis møder han også gode mennesker og da han finder en smuk sølvfarvet drageunge får han selskab på rejsen.

En skygge på himlen er en barsk og ubarmhjertelig historie. Margot Andreasen lægger bestemt ikke fingrne imellem, når hun beskriver ondskabens uslukkelige tørst efter magt og de ugudelige ting, de magthavene vil gøre for at opnå deres mål.
Hun viser hvordan brutalitet kan tvinge et folk i knæ, men der er håb. Lino undslipper i første omgang sin skæbne, fordi modige mennesker villigt sætter livet på spil for ham. Det bliver utrolig spændende at følge hans videre færd.

En skygge på himlen ligger i den svære ende af læselet skalaen, men den spændende og fængslende historie vil anspore læseren til at fortsætte. For det er med hjertet helt oppe i halsen, man følger Linos flugt. Kapitlerne og afsnittene er forholdsvis lange, men sproget er flydende og fortællingen glider hastigt af sted. Spændingen stiger hele tiden støt så man slet ikke kan slippe bogen.

Jeg vil klart anbefale bogen til den lidt usikre læser der snart er klar til de “rigtige” bøger. Personligt håber jeg serien også udkommer i hardback i stil med Drageherren. Så kan den nemlig også “sælges” til læsesvage voksne og måske endda “normale” læsere. De fortjener også en god historie. Det er jo ikke deres skyld, de er gode til at læse vel?

Sussi Bechs farverige tegninger giver små og frydefulde afbræk i historien. De understøtter på fornem vis fortællingen og drysser lidt ekstra krydderi på en i forvejen meget vellykket historie.

Man kan læse mere om Margot Andreasen på Børnelitteratur.dk

Margot Andreasen: En skygge på himlen. (Den blå amulet; 1) Illustreret af Sussi Bech. Forum, 2007
Forside: Sussi Bech

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. er det muligt at købe denne bog???
    Jeg ser frem til at høre herom.