Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Margot Andreasen: Den nye konge

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Margot Andreasen, Sussi BechUdskriv anmeldelsen • 16. april, 2008

Lino og hans venner gør klar til det sidste og afgørende slag mod Broto. Men de er i undertal og Broto har både troldmanden Malin og dragen Narno. Har de overhovedet en chance mod de odds?

Lino løser sammen med Lue og Aja gåden om deres oprindelse. Det giver styrke – en styrke som er nødvendig i den hårde kamp mod Broto. Samtidig gør Alexa sit til at oprøret lykkes i fællesskab med dronningens søster Nur. Det bringer hende i fare for Malin bruger sort trolddom for at afslører oprørerne og kan hun modstå det?

Den nye konge er afsluttende bind i serien om Den blå amulet. og som forgængerne er den åndeløst spændende. Margot Andreasen har lavet en flot fantasyserie som på smuk vis forener velkendte træk ved genren. Her er de klassiske helte allieret med gode kræfter og den onde skurk som udnytter mørket og dets hæslige væsner. Men selvom det på nogle punkter gør historien forudsigelig gør det ikke noget. Der er nemlig tilstrækkeligt med overraskelser og twists i fortællingen til at man fanges ind.

Det velkendte giver den usikre læser støtte samtidig med at overraskelserne og den meget spændende historie holder dem fanget.
Kapitlerne er forholdsvis lange, men skrifttypen er stor og der er fint med afsnit. Det giver luft i teksten og gør bogen overskuelig for læsesvage.
Et ekstra pluds er Sussi Bech’s tegninger. De farvestrålende illustrationer fanger fint stemningen i bogen og giver et ekstra løft til en historie, der i forvejen er god.

Alt i alt har serien Den blå amulet været en ren fornøjelse, som jeg uden tøven vil anbefale til den lidt usikre fantasylæser.

Man kan læse mere om Margot Andreasen på Børnelitteratur.dk

Margot Andreasen: Den nye konge (Den blå amulet ; 4); tegnet af Sussi Bech. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Forum, 2008. – 97 sider : ill. i farver. – (Zoom ind. Fantasy). – Pris: kr. 159,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.