Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Margot Andreasen: Den døde pige og andre gys

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Margot AndreasenUdskriv anmeldelsen • 29. marts, 2011

Fire gys byder Margot Andreasen på i denne novellesamling – letlæste, men generelt også rigtig velfungerende.

Det er fire ganske forskellige historier, der diskes op med, hvilket er et ekstra plus til forfatteren – ofte kan den slags godt virke, som om man har fundet en opskrift, der virker, og så genbruger den.

Den første – “Halloween” – er i mine øjne bogens bedste. Den kombinerer en realistisk og ubehagelig situation med undertoner af det overnaturlige, og de to ting spiller godt sammen. Drengen Kim skal ud til Halloween sammen med den populære Brian, og de skal skræmme folk. Men Brian tager pludselig sin fætter med, og der er noget helt, helt galt, opfatter Kim snart.

I “Naja” er der lidt det samme spil – men her er det mellem hovedpersonen Naja og hendes søster samt dennes veninde. De er på ferie i Rumænien, så en historie om vampyrer lister der sig også ind over og skaber igen en ganske god modklang.

Samlingens svageste historie er nok “Pigen i regnen”, som grundlæggende bare er en genfortælling af en gammel vandrehistorie, men fortalt lidt uskarpt. Ideen er jo holdbar, og den omsættes til genkendelige forhold, men den leverer desværre ikke rigtig varen.

Heldigvis afsluttes der med “Den døde pige”, som leger med hovedpersonen og læserens forventninger i den kolde, mørke vinternat.

Andreasen skriver lettilgængelig og ganske effektfuldt, så “Den døde pige” med glæde kan udleveres til begynderlæserne. Lix er på 12, hvis man hænger sig i den slags – og indholdet burde nok kunne give nogle kolde rislinger ned ad ryggen. Især når det understøttes af Peter Snejbjergs dystre tegninger.

Margot Andreasen: Den døde pige og andre gys. Illustreret af Peter Snejbjerg. Forum, 2011, 99 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. hej jeg vil vide hvad det er for en bogen

  2. Min søn har læst den og han synes den var god, spændende og voldsom