Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Manu Sareen: Iqbal Farooq og den lede julestjerne

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Manu SareenUdskriv anmeldelsen • 11. december, 2008

Manu Sareen har, heldigvis, fået stor succes med sine bøger om Nørrebrodrengen Iqbal Farooq, hans familie og deres vilde eventyr. Det er dejlige og sjove historier, der kan underholde en hel familie på en gang – i hvert fald min famlie, hvor vi i skrivende stund er mellem 6 og 43 år.

Man har nu fra forlag og forfatters side skønnet, at historierne og karaktererne er så holdbare, at man er begyndt at genbruge noget af dem i billedbøger. Det er ikke nødvendigvis en dum ide, men det er heller ikke helt det samme. Jeg fik mest bare lyst til at læse ”de rigtige” bøger igen.

Iqbal Farooq og den lede julestjerne er en redigeret og illustreret version af et af kapitlerne i Iqbal Faouq og Den sorte pjerrot. Nemlig det kapitel, hvor Iqbals far beslutter, at familien – der jo på moderne dansk er af anden etnisk oprindelse end dansk – skal have et juletræ. Og det får de så, men det går ikke stille af og ser måske heller ikke helt normalt ud.

Billedbogen er illustreret af Lars-Ole Nejstgaard og han rammer melodien fint. Især indersiden af omslaget, hvor han har tegnet alle dem der bor i opgangen, er sjov at gå på opdagelse i – og igen får jeg lyst til at genlæse den ”rigtige” bog.

Manu Sareen: Iqbal Farooq og den lede julestjerne. Illustreret af Lars-Ole Nejstgaard. Carlsen, 2008. 36 sider, kr. 129,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.