Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Maite Carranza: Odis forbandelse

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Maite CarranzaUdskriv anmeldelsen • 7. november, 2009

Odis forbandelseSpansk fantasy om en ung kvinde, der må følge sin skæbne.

Odis forbandelse er tredje og sidste del i serien om Hunulvens Klan. Historien tages op hvor forgængeren Isørkenen slap, så det er nødvendigt at have læst de to første bind i serien.

Anaid er den udvalgte, skæbnebestemt til at besidde det mægtige scepter og engang for alle ende Heksenes krig – det endelige opgør mellem de milde Omarer og de grusomme Odisher. Anaid står i sit livs dilemma. Hun er på flugt med sin mor men nu er hendes far, som hun aldrig har mødt, dukket op. Hvem kan hun stole på?

Omarheksen Selena – hendes mor – som altid kun har givet hende kærlighed, men som med sin beskyttertrang har løjet for Anaid og holdt sandheden om hendes liv og skæbne skjult for hende. Eller Gunnar, hendes far som tilhører Odishslægten. Anaid har aldrig kendt til Gunnars eksistens og han har aldrig været en del af hendes liv. En stor del af skylden har Selena, som altid har holdt Anaid uden for Gunnars indflydelse. Men har Selena hele skylden og har Gunnar fortjent en chance? Spørgsmålene er mange og både Anaids og alle hekseklanernes skæbne afhænger af hendes valg.

Med en fod i både Omar- og Odish lejren presses Anaid af ansvar og usikkerhed. Hun alene må afslutte Heksenes krig og derfor må hun træffe et umuligt valg – valget mellem sin mor og sin far.
Hendes valg bliver vanskeligere, da hun opdager at hendes nyfundne farmor er Den hvide dronning – en af de mægtigste Odishhekse, som ligesom Anaid eftertragter det magtfulde scepter.

Serien om Hunulvens klan er især for piger, for Anaids følelsesliv og udvikling fylder meget. Historien har udgangspunkt i det sydeuropæiske, men trækker også tråde til Sydamerika og til det kolde nord. Historien spindes sammen af myter, legender og sagn fra de forskellige folkefærd og det giver en spændende og interessant fortælling. Serien er især for læsere som på forhånd er interesseret i legenderne og mytologien, for serien vil rigtig meget. Derfor kan det være svært at holde styr på de mange historier og her og der bliver romanens røde tråd en anelse slap.

Men som det var tilfældet med Heksenes krig og Isørkenen nød jeg at læse Odis forbandelse. Med sit spanske udgangspunkt er det et frisk pust i genren og et godt bud på en anderledes og forfriskende fantasyserie.
Maite Carranza: Odis forbandelse (Hunulvens Klan ; 3. bind) Oversætter: Henrik Brockdorff. Phabel, 2009. – 491 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (7 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.