Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Maise Njor & Nikoline Werdelin: Er det her, der bliver bollet?

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Maise Njor, Nikoline WerdelinUdskriv anmeldelsen • 3. november, 2009

Er det her der bliver bolletEn højtlæsningsbog, der prøver at komme med svar på de spørgsmål, som forældre ikke altid lige ved, hvordan de skal tackle.

Hvordan kom lillesøster ind i mors mave? Frederik og Maries mor er gravid. Frederik syntes godt nok, at hun så lidt tyk ud. Nyheden om den lille nye, bekymrer ham. Hvad nu hvis hun er så sød, at alle glemmer ham?
Marie er mere interesseret i, hvordan det lige foregår, det der med babyer. Hun ved godt at børn kommer ud af tissekonen. Men hvordan kommer de egentlig derind? Og er boller ikke noget man spiser? Far har svært ved at svare på spørgsmålet. Det skal han nok forklare en anden dag, siger han.

Frederiks veninde Johanne er også meget interesseret og fuld af gode ideer. Hende og Frederik har aftalt, at de er kærester. På lørdag skal de bolle, så de kan få en baby. Eller måske skal de bare nøjes med at kysse.

Spørgsmålene er mange, men i takt med at mors mave vokser får ungerne besvaret dem.

“Det var godt jeg nåede det,” sagde Frederik.

“Nåede hvad?” spurgte jeg.

“At jeg nåede at blive født på min fødselsdag,” svarede Frederik. “Det er det man kalder heldigt. Men hvordan kom jeg egentlig ud af din mave, mor?”

“Du kom ud af min tissekone,” svarede mor.

Johanne var ved at få lagkage i den gale hals. “Nej, hvor er I altså ulækre herovre – hjemme hos os har vi kun tis i tissekonerne,” sade hun.

Er det her, der bliver bollet? minder mig om den bog, min mor læste højt for mig, da hun ventede i min lillesøster. Det var sidst i 70´erne og faktisk har jeg ikke lige set en ligende bog siden. En bog der fortæller om bierne og blomsterne. Så måske er det på høje tid den her bog udkommer? En opgraderet udgave, selvom emnet ikke har ændret sig.

Er det her, der bliver bollet? er en højtlæsningsbog. Der står meget på hver side. Nogen gange lidt for meget, syntes jeg. Men det er en smagssag.

Maise Njor er journalist og forfatter en række voksenbøger og børnebogen For stor til at være lille.

Nikoline Werdelin har illustreret i sin velkendte streg, som du måske kender fra Laura & Nugga. Se mere på her

Maise Njor & Nikoline Werdelin: Er det her, der bliver bollet? Gyldendal 2009. .48 sider.
Pris ved udgivelsen: Kr. 199,-

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.