Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Magnus Nordin: Sort drama

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Magnus NordinUdskriv anmeldelsen • 16. juni, 2008

Er det spøgelset af en afdød lærer Tess ser på skolen eller er det fantasien der spiller hende et puds

1980: Max Crona tænder en cigaret udenfor kemilokalet, hvor han underviser. Han læner sig tilbage og slapper af. Få minutter efter slukker han sin cigaret og vender tilbage til kemilokalet. Kort efter lyder en stor eksplosion.

2005: Tess starter på en ny skole. Hun får hurtigt venner, som fortæller hende om skolens spøgelse, som holder til i skolens kemilokale. Tess er ikke overtroisk, men historien gør hende alligevel lidt nervøs, og da der sker en eksplosion i en af timerne, synes Tess, hun ser spøgelset med egne øjne.

Hendes klassekammerater tror hun finder på historien for at få opmærksomhed. De synes, hun er skør og Tess begynder også at tvivle på sig selv. Men eksplosionen i kemilokalet viser sig blot at være den første af flere ulykker…

Sort Drama er velskrevet og spændende hele vejen igennem. Mystikken og spændingen er fint blandet med ungdomsproblemer, venskab og en lille forelskelse. Skal jeg komme med en lille anke er det, at Magnus Nordin skriver sine krimier over den samme skabelon. Noget er sket i fortiden og dukker nu op til overfladen igen. På den ene side er det med til at skabe spænding, men det betyder også at historierne minder om hinanden og denne ligner forgængeren Forfølgeren meget. Men det er skønhedsfejl på en god og velskreven krimi, som jeg nød fra start til slut.

Magnus Nordin: Sort drama  ; oversat af Ilse M. Haugaard. – [Kbh.] : Gyldendal, 2008. – 287 sider
Pris: kr. 229,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Han er så kanon.
    det helt vildt,
    jeg har læst de to bøger,skal til at næse sortdrama,og glæder mig sådan. og når jeg først kommer igang kan jeg ikke spille dem igen.