Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mads Nygaard: Lille Palle Sølle Pølle

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Lilian Brøgger, Mads NygaardUdskriv anmeldelsen • 6. september, 2009

lillepallesoellepoelleSjov billedbog om toiletbesøg og elefanter

Lille Palle Sølle Pølle er rigtig træt af sit navn. Hver gang han spørger sin far, hvorfor han har fået det, klør faderen sig i håret og siger, at det kan han ikke huske, men at når han bliver stor, kan han få et andet navn. Hver gang Lille Palle Sølle Pølle sidder på toilettet og kigger på de små pølser, der kommer ud, kan han slet ikke tænke på andet end sit dårlige navn.

En dag er der cirkus i byen, og faderen og Lille Palle Sølle Pølle tager derhen. De ser mange forskellige numre, men Lille Palle Sølle Pølle synes slet ikke, det er særlig godt. Hvad er der f.eks. smart ved at cykle rundt og rundt på en et-hjulet cykel uden at komme nogen steder?! Men da elefanterne kommer ind i manegen, ændrer det sig. For mens de store elefanter laver kunster, laver den mindste elefant en kæmpestor dynge pølle. Se, det synes Lille Palle Sølle Pølle er rigtig sjovt.

Næste dag tager han tilbage til cirkus, og da ingen holder øje med elefanterne, slipper han den lille elefant fri og tager den med hjem. Da de kommer hjem, skal Lille Palle Sølle Pølle på toilettet, og han tager elefanten med derud. Inden han dog kan nå at sætte sig, er elefanten dog i gang med – endnu en gang – at lave en ordentlig dynge pølle lige ned i toilettet. Da den er færdig, følger Lille Palle Sølle Pølle elefanten tilbage til cirkus, og da han kommer hjem igen og vil sætte sig på toilettet, kommer hans far ud og ser den kæmpestore dynge pølle i toilettet. Lille Palle Sølle Pølle kommer til at lyve en lille smule og fortæller sin far, at han har lavet dem – og faderen bliver så overrasket, at Lille Palle Sølle Pølle får lov at finde sig et nyt navn. Fra den dag af hedder han Lille Elefant.

Lille Palle Sølle Pølle er illustreret af Lillian Brøgger, og jeg er ret vild med hendes tegninger – især den søde lille elefant med de museagtige ører. Det er en sjov lille billedbog, som egner sig godt til børn i den alder, hvor de begynder at gå meget op i toiletbesøg – og det, der kommer ud af det! Der vil helt sikkert komme nogle gode snakke ud af det efter læsning af Lille Palle Sølle Pølle.

Mads Nygaard: Lille Palle Sølle Pølle. Ill. i farver. Carlsen, 2009, 28 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.