Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lys. Tolv historier fra Nepal og Danmark.

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Annette Herzog, Antologi, Bodil Bredsdorff, Dhruva Ghimire, Kapil Lamichhane, Kishore Pahadi, Krishna Dip Sigdel, Lise Bidstrup, Martin Glaz Serup, Morten Dürr, Nanna Gyldenkærne, Stacey D'Erasmo, Tej Prakash Shrestha, Yashu ShresthaUdskriv anmeldelsen • 30. september, 2010

Lad der blive lys!
Antologien Lys er resultatet af en række workshops, som Dansk Forfatterforening har afholdt for nepalesiske forfattere og illustratorer med henblik på at udvikle børnebøger til nepalesiske børn.

Bogen indeholder tolv korte historier fortalt i ord og farverige billeder. De er alle blevet til i et dansk-nepalesisk samarbejde. Har en nepaleser tegnet er det en dansk forfatter og omvendt. Nogle af historierne er startet med illustrationerne. Andre har fået ord først – siden billeder.

Alle tolv historier handler om lys. Lys på cyklen. Lys i livet. Lys i gaderne. Lys i hjertet. Lys på himlen.

Jeg kan især godt lide den lille historie om englen, der skal finde ud af, hvad der er vigtigst for menneskerne. Men også historien om musen, der ikke kan lave lektier i mørke er fin. Og den om drengen, der hver morgen tænder lyset i den underjordiske by.

Antologien bærer præg af samarbejdet mellem nepalesiske og danske kunstnere. Det er et godt mix af kulturer. Der er tydelig forskel på danske og nepalesiske illustrationer og tekster.

De små historier er velegnet til højtlæsning. Men de er også fine til at læse i de yngre klasser for her er meget at snakke om.

Teksterne er b.la. leveret af Morten Dürr, Bodil Bredsdorff og Nana Gyldenkærne. Otto Dickmeiss, Erik Petri, Mette Marcussen er nogle af dem, der har bidraget med lækre illustrationer.

Lys. Tolv historier fra Nepal og Danmark. Dansk Forfatterforening, 2010. -71 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.