Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Louise Yates: En lille overraskelse

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Louise YatesUdskriv anmeldelsen • 19. juli, 2009

enlilleoverraskelseNogle gange er det godt at være lille…

Der er mange store dyr i cirkusset – både en bjørn, en gorilla, en slange, et næsehorn, en giraf og en løve. Den lille hvide kanin er det allermindste dyr i cirkusset.

Det kan nogen gange være svært at være den mindste; den er for lille til selv at pudse sin næse, for lille til at spise pænt – ja, selv for lille til selv at binde sine egne sko. Men nogle gange kan det også være en fordel at være lille. For eksempel har den lille kanin lige præcis den rigtige størrelse til at blive væk og dukke op igen – og det er det, der gør den magisk!

En lille overraskelse er en rigtig sød billedbog med masser af sjove billeder af de mange dyr i cirkusset. Mange børn vil garanteret kunne bruge lang tid på at kigge på billederne for at prøve at finde den lille kanin og se, hvad den nu laver. Samtidig er moralen jo også ret sød: Selvom man er lille, er der altid en eller anden ting, man er rigtig god til.

Jeg kom sådan til at tænke på filmen Gummitarzan, hvor Otto Brandenburg på et tidspunkt siger de berømte ord: ”Der er altid noget man er god til – man skal bare lige finde ud af, hvad det er”. Man skal i hvert fald ikke lade sig slå ud af sin størrelse, hvilket den lille hvide kanin fra En lille overraskelse er det perfekte eksempel på.

Louise Yates: En lille overraskelse. Ill. Carlsen, 2009, 32 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.