Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Louise Rennison: Hormoner, hængerøve og hårde bananer

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Louise RennisonUdskriv anmeldelsen • 31. januar, 2009

hormonerGeorgia Nicolsons dagbog er underholdende.

Men den er ikke mavevridende sjov, som bagsiden ellers lover.
Det var en smaddergod ide at klæde sig ud som en oliven. Den var bare ikke gennemtænkt, for man kan ikke sidde ned i sådan et kostume. Det blev en lang aften.
Man kan altså også godt blive træt af det hele, når bedsteveninden kun tænker på drenge, når lillesøsteren tisser på ens gulvtæppe, når fætteren vil kysse (AD!), når man absolut skal gå med alpehue i skolen, og når Høgen hele tiden holder øje.
Georgia er også træt af sin næse. Den er alt for stor. Men brysterne er for små. Er der da ingen retfærdighed til? Hvordan skal Mark eller Robbie nogensinde få øje på hende?
Forældrene… de vil lige pludselig rejse til New Zealand.

Jeg har lidt kvalme. Der er noget af mit hår, der IKKE vil sidde, jeg klipper det af om lidt. Jeg synes også, jeg har knoklede knæ. Måske kunne jeg få sprøjtet fedt ind i dem når jeg bliver gift med Mark (de kunne tage det fra min næse, så blev det en to-i-en-operation… mindre næse og tykkere knæ i ét, hurtigt snuptag med den store fedtsugernål… åh, jeg har virkelig kvalme…).

Louise Rennisons bog om Georgia er sjov og sød, men ikke overraskende. Den ligner noget, man har læst før. For eksempel Fyre og Flammer bøgerne.
Bogen er hurtigt læst, og også hurtigt glemt igen. Men vil man underholdes og hygge, så er Hormoner, hængerøve og hårde bananer et udmærket selskab.

På engelsk er der nu 10 bøger i serien. Men på dansk må vi nøjes med fire indtil videre. Læs også efterfølgeren Bare rolig, jeg har gigatrusserne på.

Surf også en tur forbi Georgias hjemmeside. Den er fantasifuld og sjov.

Bogen er filmatiseret. Se traileren på Filmtrailer.com
HUSK AT LÆSE BOGEN, FØR DU SER FILMEN 🙂

Hormoner, Hængerøve og hårde bananer, skrevet af Louise Rennison. Oversat af Karin Bodenhoff. Lindhardt & Ringhof, 1999 – 2. udgave, 2009. 208 sider, kr. 129,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] skønt, at jeg fik lyst til at læse hele serien fra begyndelsen, og på engelsk. Serien på dansk: Hormoner, hængerøve og hårde bananer Bare rolig, jeg har gigatrusserne på! Total desperados med kysseabstinenser Nultrusser i […]