Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Louise Arnold: Den usynlige ven

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Louise ArnoldUdskriv anmeldelsen • 14. september, 2009

Den usynlige venEt spøgelse under sengen er bedre end ti på taget…

Arthur Grå er et uheldigt og overset spøgelse, som hverken er uhyggelig nok til at være en skriger, drillesyg nok til at være en poltergejst eller melankolsk nok til at være en tristhedstrubadur. Stakkels Arthur kan slet ikke finde ud af, hvad han er og har i hundredvis af år forsøgt at passe ind i nogen af de kendte spøgelseskategorier uden held.

11-årige Tom har samme følelse af at være forkert. Han er begyndt på en ny skole og har svært ved at falde til. Han bliver drillet, får SPASSER-sedler på ryggen og trænger i den grad til en ven.

Da Tom og Arthur en dag i et og samme sekund udtaler ordene: ”Livet er uretfærdigt!”, får det store konsekvenser for dem begge to. Spøgelsesverdenen og den virkelige verden tørner sammen, for spøgelser er i stand til at høre følelser – jo dybere og mere intense følelserne er, jo højere skærer det i deres ører. (Derfor undgår spøgelser almindeligvis også sportsdage, familiefester og eksaminer, fordi det runger i deres ører i ugevis bagefter). Toms opgivende suk sætter Arthurs ører under så hårdt pres, at han beslutter sig for at følge lyden og blive verdens bedste usynlige ven for Tom.

Men er det nu også et job for spøgelser?

Den usynlige ven er en helt fantastisk herlig og magisk historie, som giver et unikt og vidunderligt indblik i spøgelsernes verden. En verden, der spræller af alt lige fra grædende tristhedstrubadurer og larmende skrigere til fnisende og drillesyge poltergejster. Måske troede du ligesom mig, at spøgelser er afdøde menneskers ånder, men der tager du fejl. Spøgelser har faktisk altid været til, men da menneskene opfandt videnskaben og pludselig skulle forklare alt, begyndte de at lade som om, at spøgelser ikke fandtes, og snart blev menneskene så gode til det, at de ganske enkelt ikke kunne se dem længere.

Så glæd dig til at blive opdateret om, hvad spøgelser egentlig render rundt og laver og find blandt andet ud af, hvorfor den første del af poltergejstuddannelsen kaldes vasketøjsrazzia, ja næste gang du mangler en strømpe i skuffen, så har du helt sikkert haft besøg af en poltergejst.

Udover at være en humoristisk og finurlig guide til spøgelsernes farverige verden, behandler bogen svære emner som mobning og følelsen af ikke at høre til på en troværdig og vedkommende måde. Det lidt usandsynlige venskab mellem Arthur og Tom er skildret både realistisk og oprigtigt – og der serveres ingen lette løsninger på deres problemer, hvilket gør bogen mere kompatibel med den virkelighed, som læseren befinder sig i.

Jeg kan ikke anbefale bogen nok. Læs den og nyd at være i Arthur Grå og de andre spøgelsers selskab.

Louise Arnold: Den usynlige ven. Sesam, 2007. – 265 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.