Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lotte Salling: Trolderim

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Lotte SallingUdskriv anmeldelsen • 18. maj, 2009

trolderim9 grumme historier i mundrette rim.

I Bjergtrolden bliver en lille dreng fanget i troldens fælde, og hans bror forlader ham. Drengen er overladt til sin skæbne eller?
Ønsket er historien om den grimme gamle troldkone, som giver et ønske til dem, som er rare ved hende – men det skal komme fra hjertet…
Troldøjet handler om 3 trolde, som deles om et fantastisk øje, der kan se igennem mure. De bruger øjet til at se efter smykker og skatte. Men en lille skovpige kommer dem på tværs.
Kæmpetrolden er stor og stærk, men en lille dreng bliver hans endeligt.
Medusa forvandler enhver,, der ser på hende til sten, men hun mister hovedet ved en ung krigers sværd – nu bruger han hovedet til at skræmme fjender væk.
Prinsessen leder efter en ægte veninde, hjælper en lille heks og får sit ønske opfyldt.
Gulddrengen lover at hjælpe en trold med at blive smuk. Drengen får troldens guldbukser på, men beslutter sig for selv at indtage trylledrikken, der kan gøre ham smuk…
Havtrolden vil giftes med prinsessen og truer med at ødelægge kongeriget. Kongen må bede sin datter om at gøre, som trolden ønsker. Ridderen på den hvide hest kommer forbi…
I Heksebryg bliver heksens tryllerier til nemesis for hende selv.

I Trolderim bliver man ført tilbage til folkeeventyrenes tid. Historierne i de finurlige rim overholder i hvert fald reglerne for, hvordan et eventyr skal fortælles: Masser af onde troldfolk, der får deres retfærdige endeligt, gode mennesker, der får deres belønning – også nogen gange på en anden måde, end de havde forventet. Og så er der masser af magi.

Jeg er imponeret over de flotte rim, men det er heller ikke første gang, forfatteren bruger sit talent. Fantasien sprudler, og hun leger med sproget, så man bliver helt opstemt over hvor let ordene falder. Læs bare indledningen:

Træd hen til min hule, hvis du altså tør,
Her finder du hulens forheksede dør.
Bag dén er der uhyrer, kæmper og dværge,
og hekse og trolde fra skove og bjerge.

Og så er der de fantastisk flotte tegninger af Flemming B. Jeppesen. Tegninger, som rammer stemningen, og samtidig lægger han humor til. Kæmpetrolden f.eks. har arme, der er fyldt med tatoveringer, som vil gøre enhver rocker misundelig. Farverne er velvalgte; mørke, dunkle og med klare, stærke farver de steder, hvor det er nødvendigt.

Det er en overdådig flot bog. Jeg vil fluks finde nogen børn, som jeg kan læse Trolderim op for…

Forfatterens hjemmeside: www.lottesalling.dk

Lotte Salling: Trolderim. Illustreret af Flemming B. Jeppesen. Farvelagt af Carsten Lyng. Carlsen 2009. 36 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.