Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lotte Salling & Charlotte Pardi: Fies far

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Charlotte Pardi, Lotte SallingUdskriv anmeldelsen • 16. november, 2008

Hvad skal man vælge – grød og salat eller slik og pandekager – Fie og hendes herlige Far kender svaret!

Fies far er stor og tyk, og det er han ked af. Klapstole braser sammen under ham, og folk kigger efter ham på gaden. Fie og Far prøver at spise mere sundt og spare på fedtet, men efter et par dage på grød og salat, vender de igen tilbage til deres elskede kager, slik og Fars lækre pandekager. Fie lægger godt mærke til Fars forsøg på at dække over, at han er såret og flov over sit udseende. Hun er dog altid ved hans side og giver ham sin støtte og kærlighed. På trods af hans problemer elsker hun ham for den, han er – for alle hans skøre indfald, som at danse flammende flamingo-dans, eller lave sjov på stranden.

Teksten er skrevet på 18 vers, som alle er på 4 korte linjer. Det kan være svært at formidle billedbøger på vers til børn, men Lotte Salling formår med intensitet og ikke mindst humor at indfange sine læsere. Hendes vers er dejlige at læse højt, og de rimer altid! Læs bare dette vers:

Men når Far han står og tæller
sine alt for mange deller
synes Fie, han er sød,
superskøn og bamseblød

Charlotte Pardis illustrationer er tegnet i varme, klare farver i en kombination af farvekridt og akvarel. De bidrager i høj grad til at give historien en varme og charme med store bevægelser og glade glimt i øjnene.

Jeg synes, det er dejligt at læse om Fie og hendes uhøjtidelige far. Det er sjovt at få lov til at følge dem i deres kærlige tosomhed med glæder og sorger. Beskrivelsen af Fars følelser og problemer omkring sin vægt går direkte til hjertet. Det er befriende, at han på trods heraf har overskud til at vise Fie, at livet skal leves her og nu, og vi skal huske at have det sjovt. Man kan ikke andet end elske denne mand. Det er en billedbog, som kan læses af alle billedbogslæsere, men som nok vil give mest stof til eftertanke hos den ældste del af aldersgruppen på grund af sit tema.

Læs mere om Lotte Salling på www.lottesalling.dk

Lotte Salling: Fies far. Illustrationer: Charlotte Pardi. Klematis, 2002. 36 sider, kr. 218,00.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.