Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lone Diana Jørgensen: Undskyld, Julie

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Lone Diana JørgensenUdskriv anmeldelsen • 18. marts, 2010

Troværdig og aktuel ungdomsroman om at være teenager med en far i fængsel.

I Nordsjælland bor 14-årige Julie i det flotteste hus på gaden med designmøbler i stuen og mærketøj i klædeskabet. Ingenting mangler hun, måske lige bortset fra Victor som kæreste, men det kan hun jo lægge planer om, når hun sammen med veninden Johanne fnisende taler om drengene fra 8.

En dag kommer hun hjem fra skole og finder huset fuld af fremmede mænd, som roder i alle deres ting og kører væk med både fars og Julies computer. De fremmede mænd er fra politiet og computerne er beviser, for Julies far er mistænkt for underslæb.

Mor græder og Julie er i chok. Hvad skal der ske med far, skal han i fængsel og hvornår får de ham at se igen. Med et, er der vendt op og ned på det hele.

Familien forsøger at holde det hele hemmeligt. Julie må ikke fortælle det til nogen, ikke engang bedsteveninden Johanne, så Julie fortæller en løgn og bliver afsløret. Johanne vender hende ryggen, og nu er hun helt alene med sin hemmelighed og sin skam.

Hele tiden må hun lyve og finde på historier også hjemme, hvor Julies 5-årige lillebror ikke må få sandheden om, hvor far er henne, at vide. Julie er presset og isoleret. Hun mærker verden ryste, mens løgnene og de mistroiske blikke fra naboer og klassekammerater skubber hende ud, hvor hun ikke kan bunde.

Undskyld, Julie handler om et meget aktueltemne, økonomisk kriminalitet. Det er realistisk og troværdigt fortalt og fokus er især på Julies følelser, da den verden, hun kender, falder fra hinanden. Det er en knugende historie om et meget svært emne, men bogen rummer alligevel også en følelse af håb. Forfatteren har heldigvis afholdt sig fra at lave en happy end, men lukker alligevel døren op for en lidt lysere og nemmere tilværelse for vores hovedperson.

Lone Diana Jørgensen: Undskyld, Julie.  Høst, 2010. – 247 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (8 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

 1. jeg syndes du skal skrive mere om:
  personkarakteristik
  miljø
  hvad er problemet
  deres tema
  hvilke andre konflikter er der
  hvornår- hvorlænge

 2. det syntes jeg også 😀