Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lise Bidstrup: Shozin Sølvhår bd. 1-4

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Lise BidstrupUdskriv anmeldelsen • 23. februar, 2007

Landet Gomun holdes i et jerngreb af den ondskabsfulde Rauz. Kun den legendariske Shozin kan befri det. Da Dogans familie bortføres, tvinges han til at indse, at han kan være udvalgt af skæbnen.

Lise Bidstrup: Legenden fra Gomun Lise Bidstrup: Hjertets prøve

Lise Bidstrup: Fotuins fald Lise Bidstrup: Kampen på Kevlibjerget

Serien om Shozin Sølvhår anmeldes her under et. De enkelte bind hedder: “Legenden fra Gomun”, “Hjertes prøve”, “Kampen på Kevlibjerget” og “Fotuíns fald”

Da Dogan opdager, at han er den sagnomspundne helt, som skal befri landet Gomun bliver han fortvivlet.
Han er kun en dreng og føler sig slet ikke klar til at udføre storslåede gerninger. Da han modvilligt har påtaget sig sin skæbne opdager han at Rauz har mange tjenere. Han skal ikke alene bestå mytens farlige prøver og kæmpe tappert – han må også forvente forræderi fra de mest uventede sider.

Shozin Sølvhår er en både spændende og fængslende fantasy fortælling. Den lever flot op til genrens konventioner og bruger gammelkendte ideer på sjove nye måder. Her er alt hvad fantasyfans forventer og Dogan er på en gang nærværende og troværdig som den både bange dreng og den store helt.

Bøgerne om Shozin er letlæste og Lise Bidstrup har formået at skabe et troværdigt univers til hungrende fantasylæsere.
Desværre har serien også nogle problemer, som forhindre den i at opnå samme popularitet som f.eks. Drageherren. Det er rigtig synd for historien er bestemt læseværdig.

Det største problem er at afsnit ikke markeres med dobbelt linieafstand. Denne mangelfulde markering får siderne til at virke utroligt teksttung. Noget som afskrækker mange læsehandicappede. Her hjælper det ikke at kapitlerne kun er på 3.-4. sider, for det er stadigt 3.-4. sider med mange bogstaver.

Det næste problem er manglen på illustrationer. For- og bagside har meget smukke og fascinerende billeder, men desværre finder ingen af dem vej ind i selve bogen.
Det er en stor skam for illustrationer ville mindske indtrykket af tung tekst og bøgerne ville have været langt mere læsevenlige, hvis læseren havde nogle billeder at støtte sig til.

Som bibliotekar har jeg desværre alt for ofte oplevet at de læsere, som har slugt Drageherren, fravælger serien om Shozin Sølvhår pga. de overnævnte ting. Det er superærgerligt, for kunne man lide Drageherren vil denne lille perle af en historie bestemt falde i god jord.

Jeg vil derfor anbefale serien til den lidt stærkere læser, der er lige på vippen til at vælge ”den almindelige bog”. Lise Bidstrup er alt for god til at stå ulæst på hylden.

Lise Bidstrup: Legenden fra Gomun, Hjertes prøve, Kampen på Kevlibjerget og Fotuíns fald, bind 1-4 i serien Shozin Sølvhår. Facet, 2006. Forsider: Patrick Leis

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.