Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lise Bidstrup: Regnbuefolket 1-4

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Lise BidstrupUdskriv anmeldelsen • 20. oktober, 2008

Letlæst lille fantasy-serie fra Lise Bidstrup

Silje er en lidt usympatisk og selvfed skoleelev, der en dag finder ud af, hvad der er for enden af regnbuen. En kiste, men ikke lige fuld af guld og diamanter. Men en alf. Levende og lille. Det ser harmløst ud men er det langt fra.

Alfen bliver startskuddet til det magiske eventyr, som Silje nu kastes ud i. I starten drives hun af grådighed og tanken om at vise alle dem derhjemme noget helt særligt, men efterhånden som Silje fanges ind af omstændighederne, der imidlertid truer med at holde hende fanget i en anden verden for evigt, bliver hun nødt til at samarbejde med andre.

Hun møder drengen Gustav, og sammen sendes de af sted på en ikke helt udramatisk mission til farlige egne for at fange deres egne løsslupne dæmoner.

Regnbuefolket er en elementært spændende og letlæst fantasyserie, der er klassisk opbygget ligesom de gamle folkeeventyr med en hjem-ud-hjem konstruktion. Her er trolde, en god dronning, en skurkagtig konge og modige børn. Fortællingen bliver aldrig rigtig uhyggelig, ligesom den for den lidt mere garvede læser er ret forudsigelig. Historien er letlæst og henvender sig primært for børn i alderen 9-10 år, der er klar til at prøve kræfter og blive underholdt med lidt tykkere bøger end almindelig letlæst.

Lise Bidstrup: Regnbuefolket 1-4. Forsider af Patrick Leis. Facet, 2008.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.