Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Linn Hallberg: Happy. Verdens bedste hest

Emner: , • Se alle anmeldelser af: Lin HallbergUdskriv anmeldelsen • 11. september, 2008

Anderledes hestebog som rører en om hjertet.

Der er stille hjemme hos Maria. Vennerne gider ikke med hjem længere. Det er heller ikke så godt, for mor er syg og kan ikke tåle larm.
Maria elsker heste. Hendes største ønske er at få sin egen hest. En dag tager far hende med ud til en hestehandler, og der står den skønneste pony.

Maria døber ham Happy, for han gør hende helt varm og glad indeni. Maria tænker kun på Happy. Han er hendes bedste ven. Når bare hun har Happy, gør det ikke noget, at de andre i klassen ikke gider snakke med hende.

“ Happy er det dejligste i verden. Han er Marias bedste ven. Han ved ting om Maria, som ingen andre ved. Han ved alt om Sara og Emma, og hvor meget de hader hen-de. Happy lytter tålmodigt. Han er den den eneste, der forstår, at Maria kun lever, når hun er i stalden”

I stalden møder hun Karin. De bliver gode venner og rider mange ture sammen. Men en dag rider de ned til slikbutikken. Det sner, og en dreng kaster en snebold. Happy bliver bange og stikker af. Det bliver aldrig det samme for Maria igen.

Happy. Verdens bedste hest er en meget smuk bog. En melankolsk stemning strømmer ud af siderne og griber en om hjertet. For den handler om meget mere end heste. Sorg, ensomhed, frygt og kærlighed. Alt sammen blandet sammen i en sød cocktail, som på intet tidspunkt bliver vammel.

Linn Hallberg er også forfatteren bag Sigge-bøgerne og Bedste-venner bogen.

Happy. Verdens bedste hest, skrevet af Linn Hallberg. Oversat af Charlotte A.E. Glahn. Illusteret af Margareta Nordqvist. Gyldendal, 2008. 160 sider. kr. 179,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (15 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.