Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Line Kyed Knudsen: Troldmanden

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Line Kyed KndusenUdskriv anmeldelsen • 17. juli, 2007

Line Kyed Knudsen: TroldmandenSita har fundet ud af at hendes far befinder sig et sted på Sydhavet og hun vil tage ud for at finde ham. Men er det for sent, og hvorfor har han ikke ledt efter hende, hvis han stadig lever?

Sita og Maren har fundet ud af at de har samme far, der befinder sig et sted på Sydhavet. Men snart får de andet at tænke på, for dronning Louises sygdom er blevet værre, og Trixia må tage af sted for at ophæve den forbandelse der sandsynligvis er lagt over Louise. Men før hun tager af sted får Sita streng besked på ikke at tage fra slottet på Nordsletten.
Men da Sita får en mystisk besked, der måske fører til hendes far tager hun alligevel af sted, sammen med Victor, til havnebyen Caritas.

På vejen kommer hun tættere og tættere på sin fortid, og ender med at møde den uhyggelige troldmand Tango. Har han mon noget at gøre med Sitas familie, og vil hun nogensinde finde sin mor?

Troldmanden er en rigtig god afslutning på en virkelig god serie. Man bliver meget overrasket over slutningen, og handlingen er også virkelig fængende. Personerne er realistiske og sproget er som altid rigtig godt. Historien er mere avanceret denne gang og det gør at hele serien bliver løftet lidt op, selvom Line Kyed Knudsen stadig formår at holde stilen.

Alligevel er der et lille men. En af personerne man bliver introduceret for – Nicolaus – bliver beskrevet som en person der ved ufatteligt meget, og læser en masse bøger. Men dette burde kunne mærkes ved de ting han siger og gør. Det kan det bare ikke, for de eneste ting han siger er ting som: “Vidste du at det er meget varmt i dag?” og “Vidste du at jeg har det meget dårligt?” og alle de ting han siger er tydeligt åbenlyse. Man sidder egentlig igennem det meste af bogen og forventer en forklaring på dette, men det kommer aldrig, og det virker lidt dumt.

Ellers er Pigerne fra Nordsletten en rigtig god serie, der ville kunne underholde piger, ikke kun i alderen 8-12, men kan faktisk strækkes til 8-15 år.
Den er måske ikke nyskabende eller et stort litterært mesterværk, men den er helt perfekt hvis man vil nyde en lettilgænelig historie som underholder, og som man ikke skal tænke så meget over!

Line Kyed Knudsen: Troldmanden, 3. del af Pigerne fra Nordsletten. Gyldendal, 2007. Forside: Sussi Bech.

Læs mere om Line Kyed Knudsen på Litteratursiden.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.