Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Linda Lassen: Ørkenfisk

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Linda LassenUdskriv anmeldelsen • 14. juni, 2010

Ensomhed og manglende selvtillid får dramatiske konsekvenser

Lotte er blevet smidt ud af bedsteforældrene, hvor hun har boet siden hendes forældres død. Bedsteforældrene kan ikke holde hende ud mere – hun bliver jo aldrig til noget.
Hun er droppet ud af gymnasiet og blevet fyret fra sit job, som hun slet ikke duede til.
Det lykkedes Lotte at finde et ildelugtende kælderværelse og et job som stuepige på Hotel Odin i Odense. Det går ok. Ikke fedt men hun klarer sig, selvom det er svært. Mere end en gang finder hun sig selv i en pinlig situation – som mest har noget med mænd at gøre. Hun får penge for det.
Ensomheden driver hende ind i armene på Jan, der virker perfekt. Hun forelsker sig og føler sig som en rigtig voksen, når han rører ved hende. Og så er hans familie sød og rar. Sådan en familie har hun altid ønsket sig.
Jan tager hende med til Bangkok. Lotte føler sig som en prinsesse i et eventyr. Men snart opdager hun, at Jan ikke er den prins, han giver sig ud for at være.

Lotte var glad, men træt. Jan sov sammen med hende næsten hver nat, og det var hendes sovesofa ikke designet til. “Det må vi gøre noget ved snarest, inden vi begge to ender som omvandrende rygskader,” sagde Jan og fik hende til at le.
I det hele taget var der meget, hun måtte gøre noget ved, hvis…
Vi har kun kendt hinanden et par uger, sagde hun til sig selv adskillige gange om dagen, især når han ikke var der der. Når han var der, havde hun ingen forbehold.

Ørkenfisk er en anderledes ungdomsbog. Den var lidt svær at komme i gang med, men lige pludselig var jeg alligevel fanget. Lotte er den type pige, man har lyst til at skrige ind i hovedet: “Så tag dig dog sammen!” Men det er det, hun ikke kan. Lotte har brug for så meget mere, og når bogen slutter, har man bare lyst til at give hende et knus og fortælle hende, at det nok skal gå.

Linda Lassen skriver i en stil, der minder om Helle Helles. Kort, præcist og ægte. Hun har skrevet flere bøger for børn og unge.
Klik ind på forfatterens hjemmeside

Linda Lassen: Ørkenfisk. Forlaget Facet, 2008. -259 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.