Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lin Hallberg: Miss Amanda Hill, bind 1 & 2

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Antonieta Medeiros, Lin HallbergUdskriv anmeldelsen • 10. juni, 2010

Velkommen til verdens sødeste cirkusprinsesse – Miss Amanda Hill

Amanda flytter fra Stockholm til den lille flække Udsø langt ude på landet. Hun drømmer om at leve som cirkusprinsesse, der går på line og kører på ethjulet cykel. Det er dog umuligt at holde træningen på cyklen ved lige, når der næsten ikke findes en stump asfalt i den lille landsby. Amanda føler sig bedst tilpas i sit cirkustøj. Det er de hvide gamacher med sorte prikker, sin sorte nederdel med hvide prikker og sin lyserøde trikot. Så føler hun sig som sit artistnavn, som er Miss Amanda Hill.

Pigerne undrer sig over den nye klassekammerat, men vil også gerne være veninde med hende. Amanda vil hellere være sammen med Samuel, som bor på en gård med sine forældre, 69 køer, den gamle hest, koen Rose og katten Tiramisu.

I første bind i serien er drengen Samuel fascineret af Amanda og hendes mange, sjove påfund. Selvom han mest af alt havde håbet på at få en dreng til klassen, er Amanda helt fantastisk at være sammen med. De planlægger at arrangere en cirkusforestilling i Samuels lade. Amanda har svært ved at falde til i pigegruppen, og hun kommer ofte til at dumme sig. Til Veronicas fødselsdagsfest medbringer Amanda hvid ansigtssminke og en rød næse som gave. De andre piger undrer sig over gaven. For at gøre indtryk på pigegruppen inviterer Amanda alle pigerne til fødselsdag hos sig, selvom Mor og Far ikke har givet lov til det. Amanda må derfor træffe en vigtig beslutning for at løse problemet.

I næste bind i serien opdager pigerne i klassen, at Amandas mor er en kendt skuespiller, så derfor  forsøger de igen at blive veninde med hende. Amanda synes ikke, at hendes mor er noget specielt, og hun vil hellere forberede sin cirkusforestilling sammen med Samuel. Det skaber splid mellem især Veronica og Amanda, og både Amandas forældre og mormor forsøger at guide hende på vej. Cirkusforestillingen bliver pludselig en realitet, og alle børnene øver på bedste vis. Forestillingen byder på alt fra en pruttende turbohest og en flyvende vagthund.

Jeg synes, det er en dejlig, ny serie af Lin Hallberg. Hun har tidligere udgivet flere hesteserier og pigebøger. Denne serie er krydret med charmerende illustrationer af Antonieta Medeiros. Der er en dejlig humor og stemning i bøgerne, som gør, at man hurtigt får dem læst.

Der er en god beskrivelse af de mange forviklinger og intriger, som kan opleves i enhver pigegruppe. Men også på problemer, som kan opstå i et tæt venskab som Samuels og Amandas. Jeg kan godt lide, at Amandas forældre og mormor er involveret i Amandas liv og spiller en aktiv rolle. De giver hende gode råd med på vejen, men hun skal selv tage beslutning om, hvad hun vil gøre. Amanda minder mig om Pippi Langstrømpe med sin iver, begejstring og mangel på tanke for konsekvenser. Hun har også sin helt egen stil og er ligeglad med andres tanker om hende.

Miss Amanda Hill er en serie, som sikkert vil falde i mange 10 årige bogsluger-pigers smag, men serien kan også bruges til højtlæsning.

Linn Hallberg: Cirkus i skolen (Miss Amanda Hill; 1) Oversat af Christina W. Bojlén, illustreret af Antonieta Medeiros. Forum, 12010.- 122 sider

Linn Hallberg: Samuels cirkusstald (Miss Amanda Hill; 2) Oversat af Christina W. Bojlén, illustreret af Antonieta Medeiros. Forum, 12010.- 127 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.