Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Liane Schneider & Eva Wenzel-Bürger: Laura og den nye baby

Emner: , • Se alle anmeldelser af: Eva Wenzel-Bürger, Liane SchneiderUdskriv anmeldelsen • 20. maj, 2007

Liane Schneider: Laura og den nye babyOm at vente og glæde sig – til at blive storesøster.

Laura undrer sig over, at Mors mave bliver større og større. ”Du må spise lidt mindre,” siger Laura. Mors forklaring på maven er, at Laura snart skal være storesøster. I den lange ventetid får Laura lov til at tage aktiv del i de mange forberedelser til babyens ankomst. Lauras værelse skal omindrettes, og hun hjælper selv med til at bygge sin nye seng. Hendes babytøj findes frem, og hun genkender sit gamle legetøj. Endelig en dag mærker mor, at der sker noget i maven. Bedste passer Laura, mens Mor og Far er på sygehuset. Senere ringer Far – Laura har fået en lillebror. Vi følger Lauras familie i den første tid efter, at Mor og lillebror er kommet hjem og hører om, hvordan storesøster Laura kan hjælpe Mor og Far med at passe lillebror.

Dette er en dejlig fortælling om det forunderlige at blive storesøster. Handlingen viser, hvordan de(t) store børn kan involveres både før og efter en fødsel, og hvordan det med lidt held kan forebygges, at der opstår jalousi mellem søskende.

Laura stiller spørgsmål til alt, hvad der sker. Det er op til den voksne læser at afgøre, hvorvidt de skal uddybes eller ej. Denne valgmulighed giver mulighed for, at børn ned til 2 år også kan få stor glæde af bogen.

Bogens illustrationer er i klare farver, og Laura er sød og livlig med det viltre hår og den røde sløjfe. Der findes flere bøger i serien om Laura. De handler om være hos lægen, tandlægen og om at spille musik.

En lille, velfortalt billedbog om et stort emne.

Liane Schneider: Laura og den nye baby. Illustreret af Eva Wenzel-Bürger. Carlsen, 2006. Oversat af Ulrikke Juul Bondo. Forside: Eva Wenzel-Bürger

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.