Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Leo Timmers: Hovsa!

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Leo TimmersUdskriv anmeldelsen • 22. marts, 2009

leotimmershovsaFor fuld fart ned ad bakke

Hovsa! er en lille, hyggelig historie om, hvor tæt man kan komme på, at det går galt.

En unavngiven lille gris snupper sin kælk og smutter op ad kælkebakken, mens forældrene kigger den anden vej. Og så går den ellers over toppen og ned ad bakken i højeste gear. Men han må snart sande, at der var en grund til, at han ikke måtte kælke alene. For mens han kælker nedad, går andre folk (eller rettere: pingvinger, krokodiller og andre godtfolk) op ad bakken, og det bliver til en lang række nærkollisioner. Heldigvis er der dog hver gang en udvej: over, under, uden om og hvad der ellers er.

Ifølge bagsideteksten er det en måde at støtte begrebsindlæring på lige præcis den type ord. Det skal jeg ikke gøre mig klog på – jeg vil hellere se det som en historie, der lægger op til indlevende oplæsning. Hver side har sit eget udråb i stor, fed skrift som en understregning af, at der sker noget! Og gudskelov, for var det ren pædagogik, ville der ikke være meget ved det. Her får vi en 1-2 kombination (problem – løsning) med en fin afrunding, der nok skal fungere som samtaleobjekt.

En billedbog fungerer naturligvis ikke uden sine billeder, og forfatteren har selv illustreret. Det gør han yderst charmerende – med næsten 3-dimensionelle billeder af den lille gris og alle de dyr, han møder (bogstaveligt talt) i forbifarten. De har deres helt eget udtryk, store og flotte med en passende portion detaljer, man kan fanges af. Hovsa! er en sød lille sag – det er muligt, at den har en praktisk, didaktisk anvendelse, men den har i al fald charme og en fin lille fortælling.

Man kan se eksempler på illustrationerne på forlagets hjemmeside.

Leo Timmers: Hovsa! Oversat af Ulrik T. Skafte. Turbineforlaget, 2008, 28 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.