Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lene Møller Jørgensen: Ravnens skrig, Dømt til døden & Fredløse

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Lars Gabel, Lene Møller JørgensenUdskriv anmeldelsen • 2. marts, 2011

Rav, en magtsyg konge og et særligt søskendepar

Ask og hans søster kommer fra Ravfolket. De bor lidt uden for landsbyen, for alle andre er bange for dem. De er ikke som andre – de kan finde rav til guderne.

Historien starter i Ravnens skrig. Kong Arild har forandret sig. Han er blevet grådig og tager Asks søster Li til fange. Hvis Ask vil se hende igen, må han komme med mere rav. Men Ask kan jo ikke trylle. Havet giver ikke rav i dag. Heldigvis har mor en plan. Men Kong Arilds nye kvinde Pil, har også en plan. Hvad gør Ask nu?

Historien fortsætter i Dømt til døden. Ask er sikker på, at han har fundet det stykke rav, der kan købe Li fri. Men i stedet bliver han dømt til døden for at have kastet onde øjne på Kong Arild. Ask og Li må flygte ud i mosen. Der er de i sikkerhed, for Arilds mænd frygter mosens ånder.

Fredløse er 3. bog i serien om Ravets børn. Ask og Li er på flugt fra Kong Arild. De bliver fundet af kæmpen Bæk og pigen Tha, der tager børnene med til Byen i mosen. Det er her, de fredløse bor. Der er to love i mosen. Alle får mad og alle hjælper til.

Men Ask føler sig nytteløs, for her er der ikke noget rav at finde.

Lene Møller Jørgensens nye serie om Ravets børn fanger sin læser meget hurtigt. Den er spændende og velskrevet. Historien udfoldes kvikt, og alle tre bøger slutter lige der, hvor det er mest spændende, så man bare må have fat i næste bog for at se, hvad der sker med Ask og Li.

Bøgerne er rigt illustreret af Lars Gabel. De stemningsfulde billeder passer perfekt til fortællingen om Ravfolket.

Ravets børn er letlæst med en lix på kun 8 og vil bestemt fange både drenge og piger.

Lene Møller Jørgensen: Ravnens skrig, Dømt til døden & Fredløse (Ravets børn; 1-3). Illustreret af Lars Gabel. Forlaget Forum, 2010. -41 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.