Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lene Kaaberbøl: Vildheks – Ildprøven

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Lene KaaberbølUdskriv anmeldelsen • 28. september, 2010

Sprudlende og spændende start på ny, dansk fantasyserie

Det kan vel egentlig siges ganske kort: Jubii, der er nyt fra Lene Kaaberbøl!
Med serier som Skammerens datter og Katrionaserien er hun altid garant for god, klassisk fantasy, og gang på gang giver hun os herlige piger med masser af gods i. Denne første bog i serien om vildheksen Clara er bestemt ingen undtagelse.

Clara mener selv, hun er en helt almindelig pige og det er hun måske også indtil en morgen, hvor hun bliver angrebet af en stor sort kat. Katten sætter gang i en række underlige hændelser, som skræmmer både Clara og hendes mor. Clara bliver afleveret i skoven hos sin mystiske moster Isa. Hun kan kaste lys over, hvad der sker og afslører også familiehemmeligheden: Clara er en Vildheks.
Den onde Kimæra vil gøre Clara ondt, så hun må drage ud på en rejse for at få Kimæra dømt ved et ravneråd. Men det er Clara selv, der ender med at blive anklaget.

Ildprøven er velskrevet og godt skruet sammen. Lene Kaaberbøl har igen skabt en verden, man har lyst til at gå på opdagelse i og hun præsenterer os for personer, man har lyst til at lære at kende. Den dyreglade og modige Clara kommer man hurtigt til at holde af og jeg glæder mig til at følge hende på hendes spændende og udfordrende eventyr.

Bagerst i Ildprøven er der en lille smagsprøve på næste bog i serien, Viridians blod. Men ak, vi må væbne os med tålmodighed. Viridians blod udkommer nemlig først til foråret, 2011 Mens vi venter, kan Vildhekse og vildvenner udforske videre her

Illustreret af Anders Walter

Lene Kaaberbøl: Ildprøven (Vildheks; 1) Vignetter af Anders Walter. Alvilda, 2010.- 168 sider
Omslag: Anders Walter

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (24 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.