Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lene Kaaberbøl: Sirene

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Lene KaaberbølUdskriv anmeldelsen • 21. juli, 2009

sireneUhyggelig, spændende og flot.

Tænd for musikken på den medfølgende MP3, læs historien og se billederne. Det er ideen bag den nye bog fra Phabel.

Ilena er ikke som andre. Der er noget med hendes stemme, hendes fingre og hendes liv, der gør hende anderledes.
Ilena leder efter et sted at dø, for hun har slået sin egen far ihjel. Hvorfor så leve videre?

Hun møder Marco med guitaren. Han tager hende med hjem til sin hule. Et godt sted at dø, tænker Ilena. Men hun dør ikke. Marco opdager, at Ilena har en fantastisk sangstemme. En nærmest overjordisk klang, der tiltrækker publikum og efterlader dem sultne efter mere. Med en sang kan hun fylde guitarkassen med penge.
Men Ilena er bange for at synge. Noget, hendes far har sagt.
Alligevel ender hun på en scene foran tusindvis af fans, der ikke kan få nok af Sirene, som bliver hendes kunstnernavn. Det er alt for meget for Ilena, og da hun har mest brug for at være sig selv og alene, bliver hun kidnappet. Er Ilena klar til at kende sandheden om sit liv?

Han havde aldrig set nogen der lignede hende. Det var ikke kun det med frakken der var alt for stor og de der åndssvage kanintøfler der fik hende til at ligne noget der var stukket af fra en eller anden børneanstalt. Det var kun overflade. Den kunne man skifte. Men om man så hældte hende i jordens mest gennemsnitagtige købt-på-tilbud-normale joggingdragt, så ville hun stadig være… være…

Sirene ligner ikke nogen bog, jeg har læst før. Med sine flotte illustrationer er den noget ud over det sædvanlige. Lene Kaaberbøl har skrevet historien i vanlig stil, så man bliver revet med fra starten. Genren er svær at fastslå, for den har elementer af sci-fi, fantasy og manga. Men det virker.
Musikken er smuk og stemningsfuld. Jeg fik kun hørt den én gang, inden min søn på 11 forsvandt med MP3-afspilleren. Han har hørt musikken flere gange og siger, den er vildt god!

Sirene er en bog, man ikke kan komme uden om. Læs den før dine kammerater!

Hent flere oplevelser på www.sirene.nu

Lene Kaaberbøl: Sirene. Tekst, musik og produktion: Aura Dionne, Ask Futtrup, Lene Kaaberbøl, Henrik Olesen & Uffe Wagner.
Phabel/ArtPeople 2009, 116 sider, Kr. 269,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (8 stemmer)
Loading...

8 kommentarer »

 1. jeg har læst bogen da jeg lånte den af en veninde men mp3 var i stykker desværre 🙁 men synes den var rigtig god, der er bare det at jeg synes den blev lidt forvirrende til sids jeg forstod ikke slutningen hvad sker der med hende? hvad forvandler hendes sng hende til? jeg kunne virkelig godt tænke mig at vide det jeg har diskuteret det med andre der siger at hun blev en havfrue? men det synes jeg ikke giver mening? og ellers kommer der en efterfølger? er der nogen der ved det?

 2. Jeg tror hun bliver en ægte sirene. Måske har hun hele tiden været det?
  Men du har ret. Slutningen er meget åben (eller forvirrende).

 3. hej jeg er 10 år jeg har læst bogen sirene og hørt musikken men jeg synes hele bogen er let forviret kun let men rigtig god og når jeg læser den så er det som om jeg ser filmen det er det der er let forvirene men ilena tror det er hendes far der ligger død i den sorte læderstol men det er det ikke men hvem er det så

 4. […] skal afprøves nye formater for bøger. For noget tid siden udgav Lene Kaaberbøl fantasy-romanen Sirene, der slog sig op som verdens første plug-and-read bog og blandede almindelig tekst, musik og […]

 5. hej alle sammen, jeg tror nu nærmere hun bliver til en hval. For hendes far har jo forsket i hvalernes sang, og har moske blandetmeneske DNA med hval DNA. Hun finder jo også nogle gamle plader med optagelse af hval sang i hans laboratoriom, samt hendes nye lillesøster som har gæller og svømmehud mellem fingrer og tær. Og detmed hendes far i starten tror jeg er fordi han har fået et hjerte stop, og så at deres tjeneste pige reddet ham.
  Jeg syntes især musiken er god og du kan låne den på biblioteket, hvisman ikke kan låne den af en ven/veninde. HUSK: hvis det er fordi den ikke vil tende, så er det nok fordi at du følger måden at tende den på der står i bogen, der står nemlig ikke at du skal holde knappen inde til at den blå lampe lyser KONSTANT, først derefter så skal du sætte headsetet i OG FØRST DER for ellers virker den ikke.
  Prøv det.
  Jeg syntes også bogen er god, men til forsskæl til jer syntes jeg ikke den er forvirende. Jeg læser mange andre fantasy serier som er meget mere forvirende så denne bog er rimelig let at læse.

 6. heej jeg er 13 og mig og min klasse har læst den den er mega god

  knus Lærke<333

 7. Sirene er en fantastisk fortælling og lydene passer virkelig godt til bogen.
  Selv om Ilenas “far” har bygget hende er hun helt sin egen.
  Jeg syndetes at alle skulle læse Sirene, for den symboliser masser af mod, håb og kælighed…

 8. Jeg er en polsk dame på 54 år som købte bogen: ”SIRENE” nu på tilbud hos ARNOLDBUSCK til kr. 39,99.
  Jeg kunne se en flot udgivet bog af blanding af manga-tegninger og skrift, som er stor nok til min datter med en vis ordblindhed. Hun elsker manga, så tænkte jeg: det er noget godbid for at fastholde hendes forfatter-spire-tanke. Jeg blev lidt i tvivl om, hvem der har skrevet bogen – om det er en fælles projekt af de 5 trykte på forsiden navne(?).
  Jeg selv blev opslugt af bogen fra den første, men uhyggelige, indledning fra klokken 21 til afslutningen kl.2 om natten.
  Med begyndelsen kunne jeg ikke forbinde indledningens grusomhed med titlens betydning. Som læsningen skredet frem, kunne jeg mærke en poetisk påvirkning i min krop og SIRENEs angst og forvirring i den nye for hende miljø. Mange dukkede frem spørgsmål blev besvaret, fordi man, som læser, har en vis livs-erfaring og forrestilings-evne til at selv forbinde kendsgerningerne sammen. Bogen er bygget rund om et smukt plot og i konklusionen gives hovedpersonen mulighed for at opnår frihed til at forlade sine undertrykkende omgivelser (som ville hele tiden forme hende til egen behov) og vælge sit eget liv (finde sin egen natur).
  Jeg anbefaler bogen ikke kun til unge mennesker, som vil med sikkert finde ud af, at skepticisme er en livskraft, som hjælper i livet. Uanset om hvordan bliver man skabt til livet, så er man selvstændige individ, som har brug for sandhed for at kunne vælge korrekt. Evnen og retten til at ræsonnære må ikke tages fra det, idet retten til at danne sig sin egen mening om sine omgivelser er noget meget central for evnen til at tænke.
  Jeg giver 5 stjerner ud af 5.
  En virkelig spændende læsning.