Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lea Carlsen Ejsing: Diamanterne

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Lea Carlsen EjsingUdskriv anmeldelsen • 20. januar, 2009

diamanternePræmien er en tur til London. Og den vil Diamanterne gerne vinde.

Det er op ad bakke for de fire tøser Nina, Caroline, Ros og Sara. De kan ikke udstå hinanden, kun to af dem kan spille et instrument, men nu skal de spille i band sammen. Nå ja, og så har de har heller ingen steder at øve.

Caroline er motoren i bandet. Hun får meldt dem til konkurrencen og får dem i gang med at øve en Bob Marley-sang. Det er også hende, der sørger for, at de skal spille deres første koncert til fritterens fest. Men det går ikke godt. Slet ikke godt. Nina skrider fra gruppen. Hun vil hellere spille med et andet band. Og en af ungerne har filmet den skrækkelige koncert med mobilen – og det ender på youtube. Alle på gymnasiet har set det. Pinligt!

Så kan de jo lige så godt opløse bandet. De kan alligevel ikke spille. Ingen af dem har lyst til at blive ydmyget en gang til. Men så kommer Sara i tanke om en sang, og Kalle kan hjælpe dem. Måske klarer de den alligevel?

Diamanterne er en god bog om et pigeband med alle odds i mod sig. Pigerne har som Spice Girls hver deres personlighed – Nina er egoisten, Caroline er duksen, Sara er den søde, og Ros er den alternative. Det virker måske en smule fortænkt. Men det er ok, for det viser også fire forskellige piger anno 2009.
Bogen er skrevet i et let og flydende sprog og svær at lægge fra sig, før sidste side er læst.

Diamanterne er nomineret til en Orlapris 2009. Stem på den her: www.dr.dk/orla

Lea Carlsen Ejsing debuterede i 2007 med Kærestehåndbogen; en guide til alle piger der svæver på en lyserød sky. Hun har også skrevet titelnovellen til antologien Tegn i sandet.

Diamanterne skrevet af Lea Carlsen Ejsing. Politikens forlag, 2008, 126 sider. kr. 129,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.