Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Laurie Halse Anderson: Vinterpiger

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Laurie Halse AndersonUdskriv anmeldelsen • 18. november, 2010

Vedkommende og barsk roman om anoreksi

Cassie og Lia var bedste veninder, men i seks måneder har de været fremmede for hinanden og nu er Cassie død. Hendes lig blev fundet på et motelværelse, hvor hun døde alene, bange og ensom.
Inden hun døde ringede hun til Lia 33 gange. Beskederne ligger på Lias telefon, nødråb fra en afdød, som skræmmer og pirker til den skyldfølelse Lia føler.

Fra de var ganske unge har Lia og Cassie haft en konkurrence om, hvem der vejede mindst og var tyndest. Cassies middel var bulimi, Lias anoreksi og begge var de gode til konkurrencen. Nu er Cassie død og Lia er en vinterpige, som balancerer på grænsen mellem liv og død. Hun spiser præcis nok til at kroppen kan holde sig i live som et hult, plaget hylster, men den må kæmpe hårdt for at holde sig i live. Lia svæver mellem liv og død. På den ene side kalder Cassie og friheden og på den anden side trækker familiens bekymring og kærlighed Lia tilbage til livet. Men kun én kan træffe det endelige valg.

Vinterpigers styrke er dens ærlige og direkte tone. Romanen er skrevet i dagbogsform og er en rå og hudløs fortælling om en anoreksiramt piges verden. I dagbogen er der overstregede noter, som i små glimt Lias viser virkelige ønsker, men alle ønsker bliver overtrumfet af den strenge kontrol og disciplin hun lever under. Det virker meget stærkt og Vinterpiger er i det hele taget en bog, der piller ved følelserne; man væmmes og bliver frustreret men føler også sympati.

Laurie Halse Anderson: Vinterpiger. Oversat af Lone Diana Jørgensen, Høst og Søn, 2010. – 298 sider (Wintergirls)

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (12 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.