Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lauren Child: Undskyld, det er altså min bog

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Lauren ChildUdskriv anmeldelsen • 15. marts, 2008

Lauren Child: Undskyld, det er altså min bogHvad gør man med en lillesøster, som altid kræver sin vilje, men som også er charmerende og uundværlig? Spørg Charlie, han har erfaringen.

Tålmodige Charlie har en lillesøster, som er en temperamentsfyldt pige med sine egne meninger. Lillesøster Lola er dog også sød og fyldt med sjov og ballade. I denne billedbog skal Charlie og Lola på biblioteket sammen med Far. Lola vil, som ved alle de forrige besøg, låne yndlingsbogen Biller, insekter og sommerfugle, for: “det er den bedste bog i hele verden”. Hun fabler om bogen hele vejen derhen, og katastrofen indtræder, da bogen står ikke på sin plads på hylden – en anden pige har lånt den! Charlie forsøger ihærdigt at foreslå Lola at låne bøger om alle mulige andre emner, men Lola er ikke nem at overbevise. Ved nærmere eftersyn kan det dog være, at bogen Geparder og chimpanser ikke er så tosset endda…

Den britiske forfatter og illustrator Lauren Childs illustrationer er lavet i collagestil med en skøn blanding af udklip og fotografier, som er krydret med hendes egne figurer og tegninger. Typografien er sprælsk. Ordene hopper og danser rundt på siderne og er skrevet med forskellige skrifttyper. Det er billedbøger, som er sjove at læse højt fra, for jo mere fed typografi, jo højere skal tonelejet for Lolas udråb være.

Inspirationen til Lola-figuren er hentet fra en togtur i Danmark, hvor Lauren Child sammen med sin danske kæreste oplevede en meget køn og charmerende, lille pige, som konstant stillede spørgsmål om alting til sine forældre. Serien er bygget på grundlag af hendes figur.

Jeg holder meget af Charlie og Lola-figurerne. De to modsætninger repræsenterer sider og holdninger, som vi alle kender til. Søskendeparret tager os trygt med på deres fantasifulde færd. Historierne om Charlie og Lola findes også i tegnefilmversion.

Den prisbelønnede Lauren Child har lavet flere billedbøger i samme dejlige streg som denne. De er fyldt med stærke farver, finurligheder og humor.

Lauren Child: Undskyld, det er altså min bog (Charlie og Lola)/ Lauren Child ; tekst efter manuskript af Bridget Hurst og Carol Noble ; illustrationer fra TV serien ; oversat fra engelsk af Ole Thestrup. – [Kbh.] : Apostrof, 2006. – [32] sider : alle ill. i farver. – Originaltitel: But excuse me that is my book. -Pris: kr. 199,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.