Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lars Holmgaard Jørgensen: Dødelig pakke

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Lars Holmgaard JørgensenUdskriv anmeldelsen • 16. september, 2008

Spænding og humor i samme cocktail.

Kristian kommer i karambolage med moderens voldelige eks-kæreste og er pludselig midt i et opgør mellem rivaliserende rockere og en anden generation indvandrer-bande. Det handler om en pakke indeholdende narko…

En dag Christian kommer hjem fra skole, finder han moderens tidligere kæreste Nick på sofaen, allerede halvsnalret af de øl han har indtaget. Nick er lige blevet løsladt fra fængslet. Christian og søsteren Linda bryder sig ikke om Nick, han drikker og har en dårlig indflydelse på deres mor. Christian stiller hende stolen for døren: Nick skal flytte ellers gør han det.

Allerede samme aften banker Nick moderen sønder og sammen og er tæt på fuldbyrdet voldtægt af Linda. Christian og et par lidt ældre fyre får det heldigvis forpurret, og Nick bliver anholdt.

Nick forsøger at få hævn ved at beskylde Kristian for at have stjålet den pakke med narko, som Nick skulle bringe videre. Og så går den vilde jagt mellem to rivaliserende rockerbander samt en gruppe anden generations indvandrere, som også gør det i narkohandel. Kristian sidder med andre ord som en lus imellem to negle. Hvad nu hvis det kommer til at gå ud over hans lille familie?

En kort periode mens moderen er indlagt efter overfaldet, bor Linda og Kristian derfor på et ungdomspensionat. Her møder Kristian Ahmed, og de to er hurtigt på bølgelængde. Politiet er selvfølgelig involveret i sagen, men Christian og Ahmed har også deres del af æren for det hele løser sig til sidst.

Stedet er Århus, og kender man bare lidt til byen, nikker man genkendende til mange af lokaliteterne. Og fra pressen ved vi, at der også findes rockere og indvandrerbander her. Handlingen er dog ikke særlig sandsynlig, f.eks. har Kristian møde med og jævnlig telefonkontakt til den ene rockerboss. “Dødelig pakke” er dog uanset en underholdende historie. Her er spænding og fart over feltet, og det flyver med kvikke bemærkninger i luften. Morsom er bl.a. beskrivelsen af de to teologistuderende Kim og Kalle med deres indbyrdes kommunikation.

Personskildringen er i orden, og sproget er letflydende og med meget talesprog. ”Dødelig pakke” skal nok fange drenge fra ca. 12-13 år.

Lars Holmgaard Jørgensen: Dødelig pakke (Skyggesider ; 1). Forum, 2008. 158 sider. Omslag: Mads Themberg

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (10 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. Rigtigt Rigtigt god bog 😀 Elsker bøger som sker sådan 😀

  2. […] krydret med lidt kærlighed, der karakteriserer alle 3 bøger. De første to bøger i serien hedder Dødelig pakke og Den polske […]