Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lars-Henrik Olsen: Skatten i jorden

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Lars-Henrik OlsenUdskriv anmeldelsen • 19. juni, 2009

skattenijordenSpændende historie om en nysgerrig drengs oplevelser.

Frederik er 11 år, tyk og lidt kikset og et oplagt mobbeoffer i skolen. Hans fantasi fejler dog ikke noget; han er en flittig læser og ved en masse, som andre børn ikke altid ved noget om.
En dag er han på opdagelse ved en nedlagt landbrugsejendom. Han ser nogle mystiske mænd, som tager sorte plasticposer ud af en bil, og senere forlader de ejendommen i en anden bil.
Frederiks nysgerrighed er vakt, og rigtig spændende bliver det, da det viser sig, at byens bank er blevet røvet. Frederik bliver afhørt af politiet, og han er med ude for at vise politiet sporene efter de fremmede mænd. Det viser sig, at sporene er væk, og Frederiks historie er pludselig ikke interessant længere.
Er Frederiks fantasi løbet af med ham? Kan han finde ud af noget på egen hånd?

Skatten i jorden er en fængslende historie om en dreng, som er betaget af tanken om at finde en stor guldskat. Han får meget negativ opmærksomhed fra kammeraterne, og hans eneste ven, Signe, er også ved at være træt af ham. Der er ikke noget at sige til, at Frederik søger spænding i sit liv. Han kommer virkelig i søgelyset en kort tid, da han fortæller sin historie om bankrøverne til politiet, men da politiet ikke finder nogen spor, tror han så lidt på sig selv, at han er bange for, at det hele har været en drøm. Han fortæller følgelig heller ikke noget om, hvad han har opdaget, til kammeraterne. Så risikerer han bare endnu flere hånlige kommentarer.

Romanen giver indtryk af, at det handler om at finde skjulte skatte, men dén del af historien drukner lidt i alle de problemer, som Frederik har med sine omgivelser. Og er resultatet af et bankrøveri en skat? Bogen er under alle omstændigheder velegnet til aldersgruppen, fordi den er godt fortalt med indlevelse i en 11-årig drengs verden.

Bogens sidste tredjedel er fakta om flere af de store skattefund i Danmark, illustreret med fotos af fundene. Og her er der rig mulighed for de unge læsere at indleve sig i skattejagtens glæder.

Lars-Henrik Olsen: Skatten i jorden. Illustreret af Lykke Bianca. Omslag af Alette Berthelsen, Imperiet. Forum 2009. I serien: Zoom Ind Fakta. 160 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

4 kommentarer »

  1. fantastisk indlevende univers. især i afsnittet om Politiet i Danmark 🙂

  2. hej bogen måtte godt have været længere eller sluttet anderledes. jeg ville gerne have haft at vide hvad der sket da faren kom

  3. @ Bjørn: Jeg har det ligesom dig; gode bøger må gerne være længere 😉

  4. Hvad er lix tallet på denne bog?