Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lars-Henrik Olsen: Liget i mosen

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Johannes Bojesen, Lars-Henrik OlsenUdskriv anmeldelsen • 13. februar, 2008

Lars-Henrik Olsen: Liget i mosenEn ældre dame er fundet død og hendes formodede morder er forsvundet ud i mosen. Da Mikkel og Kasper fisker i mosen ser Mikkel pludselig et lig i vandet.
Efter en ældre dame findes død, flygter to mænd fra stedet. Den ene forsvinder ud i mosen. Nogle dage senere finder Mikkel et lig i mosen, men han må ikke være der og derfor siger han først intet. Men snart gnaver samvittigheden og Mikkel må tilstå.

Men ikke er alt som det ser ud til og nu lærer Mikkel at mosen er andet og mere end et godt fiskested.

Liget i mosen er en fængslende og spændende historie. Hovedpersonernes reaktion på den formodede forbrydelse er både troværdig og interessant. Olsen har virkeligt fanget den menneskelige natur. Mikkels fantasier om at fange forbrydere og hans modvilje mod at røbe at han har været på gale veje er med til at skabe en hovedperson med dybde. Hans moralske dilemma gør historien nærværende og vedrørende.

Bogens fakta-del giver en fin og kort indføring i emnet moselig. Den kan nemt besvare de spørgsmål, som historien ligger op til.

Bogen er letlæst men i den svære ende. Efter min mening er der alt for langt mellem afsnit. Faktisk er der flere kapitler helt uden afsnit og selv om der er brugt en stor skrifttype er det alligevel et problem. For de fleste læsesvage vil siderne virke som en mur af bogstaver. Det er synd for bogen er bestemt læsværdig.

Illustrationerne som er lavet af Johannes Bojesen kunne have afhjulpet problemet bedre, hvis man havde valgt at bruge dem til at skabe luft. I stedet optræder de midt i handlingen hvor de nemt kan komme til at virke forstyrrende og ikke en hjælpende hånd til den usikre læser.

Jeg vil uden tøven anbefale bogen til børn, som ikke har deciderede læseproblemer, men som endnu ikke er helt fortabt i bogens verden. De vil nemlig få en god oplevelse som måske vil lokke dem videre. Liget i mosen er kan også bruge til de meget stærke læsesvage, som er på nippet til en almindelig bog.

Liget i mosen / Lars-Henrik Olsen ; tegninger af Johannes Bojesen. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Forum, 2007. – 121 sider : ill.. – (Zoom ind. Fakta) Lix: 23
Pris: kr. 169,00
Omslag: Alette Bertelsen – Imperiet / Johannes Bojesen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Én kommentar »

  1. god så god