Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lars Henrik Olsen: Hyggen – historien om en gårdnisse

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Flemming B. Jeppesen, Lars-Henrik OlsenUdskriv anmeldelsen • 24. november, 2007

Lars Henrik Olsen: Hyggen - historien om en gårdnisseHvem vil ikke gerne have en nisse boende på loftet?

Det er december, og en lille dreng tilbringer måneden hos sin mormor.
En aften møder han Hyggen, der sidder i håndvasken og tager sit månedlige bad. Hyggen er en gårdnisse af den gammeldags slags.
Hver aften tager nissen sig af husets dyr, som tæller hunden Rolf, katten, kaninerne og papegøjen Peter. Den er han dog ikke gode venner med for den bider.
Hyggen er en hidsigprop, og farer op som trold af en æske over det mindste. Men han bliver hurtig god igen. Og historier kan han også. Mest om alle sine fætre, der er gårdnisser andre steder i landet. Han tager også drengen med på besøg hos nogen af dem.
De spænder hunden for slæden og tager ud på natlige ture.
Mormor har kendt Hyggen i mange år, og griner bare af hans raserianfald, selvom hun aldrig ved, hvornår hun får en spand vand i hovedet som hævn.
Drengen få en december, han aldrig glemmer.

Hyggen – historien om en gårdnisse er en hyggelig bog. Lars-Henrik Olsen skriver, så man kan mærke varmen fra mormors stuer og dufte grøden med smørklat. Da den er skrevet i 1979, er der ingen mobiltelefoner, computere eller andet støj. Og det gør Hyggen til en bog, der får læseren til at slappe af. Så glem december måneds stress, smid benene op og læs højt for hele familien.
Lars-Henrik Olsen: Hyggen – historien om en gårdnisse. Illustreret af Flemming B. Jeppesen. Carlsen, 2006
Forside:
Flemming B. Jeppesen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (11 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Dette er den bedste bog. Man bliver revet ind i fortællingen og glemmer alt. Den er sjov, varm og skrevet med en masse kærlighed for jul. Jeg elsker at læse den højt og mindes når jeg gør om den gang jeg selv fik læst den højt 🙂 Kan varmt anbefales.