Lars-Henrik Olsen: Gudernes skæbne
Emner: dansk, del af serie, fantasy, fra 12 år • Se alle anmeldelser af: Lars-Henrik Olsen • • 23. marts, 2007Ragnarok & mjød. Fjerde del i serien om Erik Menneskesøn.
Da Erik er på ferie på Island, rammes øen pludselig af et væld af naturkatastrofer. På grund af alle disse ulykker, bliver han slået bevidstløs, og da han vågner op igen er han i Asgård.
Erik har ingen idé om hvad han laver der, men finder snart ud af, at han står øverts på jætternes dødsliste. For efterhånden finder Erik ud af, at Ragnarok er nær, og derfor vil jætterne (og endda nogle af aserne) undgå, at Erik Menneskesøn skal forhindre den store kamp i at gå i gang.
På sin rejse igennem Asgård, får Erik både prøvet at orddyste med Odin, at bruge asernes berømte og eftertragtede køretøjer, og må, sammen med Trud og en masse af de andre aser, asynjer, vaner og jætter, prøve at forhindre den frygtelige krig, Ragnarok.
”Gudernes skæbne” er en rigtig god bog med masser af spænding og drama. Man kan sagtens læse den uafhændigt af de andre bøger, fordi de foregående bøgers handling er flettet ind i selve historien. Det er meget få episoder, hvor man ikke helt er med, men dette betyder ikke noget for resten af historien.
Slutningen er meget åben, og jeg kunne måske godt have ønsket mig en bedre afslutning, men det er jo smag og behag. I starten er der er ikke så stor tvivl om hvem, der er på de godes side og hvem, der er de onde, men det kommer efterhånden som man læser videre i historien. Sproget er godt og varieret, og man fornemmer fint forholdene mellem personerne. Det er ikke svært at holde styr på alle figurer og hvem de er, men hvis man ikke kan finde rundt i hvem, der er hvem, er der en hel personliste bag i bogen, med alle navnene, plus et register, så man let kan finde de sider hvor personerne er nævnte.
Personerne er rigtig godt beskrevet og man kan sagtens følge med i hvad der sker i bogen.
Det er også nemt at blive revet med, ikke kun i scener med meget spænding og drama, men også fx ved samtaler, Eriks tanker når han er alene, eller når andet roligt sker. Man får også mange af de gamle historier om guderne i Asgård med, og forfatteren har somme tider taget sig et par friheder, især ved ting, som ikke er særlig uddybet i de gamle sagn. Alle disse ting er noget, der gør ”Gudernes skæbne” til en god og spændende bog, men man kunne måske godt have ønsket sig et lidt bedre plot. Der sker meget, men afslutningen på hele serien kunne nok godt have været lidt mere uddybende.
Lars-Henrik Olsen: Gudernes skæbne, fjerde del af Erik Menneskesøn. Høst, 2006. Forside: Erik Hjorth Nielsen
Rigtig god bog og fortsættelse på de tre tidligere bind. det eneste der nager mig er slutningen. kan ikke rigtig lide slutningen da man ikke får at vide hvad sker.
derfor får den 4/5 stjerner 🙂