Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Klaus Slavensky: Grusom

• Se alle anmeldelser af: Brian Pilkington, Klaus SlavenskyUdskriv anmeldelsen • 25. marts, 2011

Flot gennemillustreret bog med budskaber.

Pli, Turvé og Smyrill er humarionetbørn. Sammen med andre humarionetter lever de skjult for mennesker. Deres folk er nemlig ramt af en mystisk forbandelse. Børnene beslutter sig til at løse gåden om forbandelsen. Nogen skal jo gøre det, og de voksne vil ikke.

Bevæbnet med en magisk fjer og øjne, der kan se ind i både fortiden og fremtiden begiver de sig af sted. Men der er mange farer, der lurer. Børnene skal passe på ondskabsfulde trolde og griske mennesker, der er overbeviste om at humarionetterne gemmer på guld. Verden kan være et grusomt sted.

Vil børnene nogensinde løse gåden og måske blive mennesker?

Advarsel. Dette er en fortælling om en grusom straf der ramte det ukendte folk humarionetterne. Men så var der lige drengene Pli og Turvé og pigen Smyrill…

Grusom er en anderledes bog. Både af udseende og indhold. Forfatteren har helt klart noget, han gerne vil fortælle og det mærkes. Meget hurtigt er man som læser med på børnenes tur.
Det er en bog der taler til sanserne og historien er meget flot illustreret i farver af Brian Pilkington. Her er meget at se på. Billederne er fulde af stemninger, der passer til teksten. Det er i det hele taget lækkert layout.

Klaus Slavensky: Grusom. Illustreret af Brian Pilkington. Forlaget Andedammen, 2010. -262 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.