Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Klahn Reinhard: Tid til linedans

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Reinhard KlahnUdskriv anmeldelsen • 5. juni, 2009

tidtillinedansSjov og sørgelig fortælling om en hård tid.

Sara bor alene med sin far og har det rigtigt godt. Men hun oplever for første gang den store sorg, da hendes elskede mormor dør. Det bliver ikke bedre af, at en velmenende lærer gør hende til et projekt, noget Sara bestemt ikke har lyst til at deltage i. Oven i det hele er hun måske forelsket i Markus og så går det hverken værre eller bedre, end at hendes far forelsker sig i Markus´mor. Hvordan skal det nu spænde af?
Heldigvis har Sara nogle snarrådige veninder, som ikke er blege for at hjælpe, og hvad er der lige med ham der Kristian???

Tid til linedans er både fantastisk sjov og utrolig sørgelig. Gennem Sara oplever man den første spirende forelskelse og den første store og knugende sorg. Hun er på en gang utrolig robust og rørende sårbar. En hovedperson, som man kun kan holde af og med. Med hendes øjne betragtes verden, som den ser ud, når man lige har ramt puberteten, og alt er så forvirrende. Denne verden er fuld af sære og til tider lidt ufølsomme voksne, som tror, de har svaret på alt, bare fordi de har levet længere.
Som voksen er det ikke altid rart at få det lidt nådesløse spejl foran sig. Men det er sikkert ganske sundt.

Bogen vil ganske givet tiltale de lidt yngre teenage piger med dens forunderlige blanding af humor og en sørgmodig tone. Her kan man spille på alle strenge i følelsesregisteret, og det er bestemt til plus.
De vil helt sikkert sluge bogen og elske hvert minut.

Jeg ved ikke, om Reinhard Klahn overvejer en serie, men denne anmelder vil gerne høre mere til Sara og hendes veninder. Et lille men, næste bog behøver ikke være helt så sørgelig, for det er faktisk lidt pinligt at sidde med tårer i øjnene og snøfte i et overfyldt tog!!

Klahn Reinhard: Tid til linedans. Forlaget Facet, 2009.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.