Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kit A. Rasmussen: Max og det mystiske museum & Max og den mumlende mammut.

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Jan Kjær, Kit A. RasmussenUdskriv anmeldelsen • 29. november, 2010

Mød Max Power…

Max Møller er en helt almindelig dreng,  men han må ingenting for sin mor. Det betyder ingen fodbold i klubben, ingen computerspil, ingen venner…
Derfor må Max med sin mor på arbejde på museet hvilket er drøn kedeligt. Heldigvis har Max en god fantasi og i den fantasi hedder han Max Power og er mere modig end både dig og mig.
Men han skal passe på den onde kustode, der altid er lige om hjørnet.
Man skulle tro, det bare var et støvet museum. Men der foregår mærkelige ting. Smykker der forsvinder og mumlende mammutter og så er det godt at Max Power er der, for han opklarer det hele på snedigste vis.

Max Power vælter ind i rummet og lukker hurtigt døren i og ser ud gennem nøglehullet.
Kustoden drejer om hjørnet.
Han går hen til rummet med reolen og stikker nøglen i låsen. Han drejer nøglen en gang og trykker håndtaget ned. Der sker ingenting.
Kustoden trykker håndtaget ned igen. Døren rokker sig ikke. Han drejer nøglen den anden vej og trykker håndtaget ned. Døren går op.

Bøgerne om Max Power er godt bekendtskab. Han minder mig om en ung Indiana Jones, og det er aldrig kedeligt. Der er en god portion action i bøgerne, som vil tiltale mange drenge.
Kit A. Rasmussen har fanget Maxs fantasiverden, så den bliver levende og spændende. Det er især fedt, når den blander sig med den virkelige verden, som måske heller ikke er så kedelig endda.

Bøgerne er udkommet i Gyldedals blå Dingo-serie og lever helt op til læs-let genren. De er nemme at læse men med udfordringer.

Jan Kjærs tegninger er lige i øjet og føjer ekstra action til historierne.

Kit A. Rasmussen: Max og det mystiske museum og Max og den mumlende mammut. Illustrere af Jan Kjær. Gyldendal, 2010. -40 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.