Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kirsten Sonne Harild & Jan Solheim: Sagen om varanens kys

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Jan Solheim, Kirsten Sonne HarildUdskriv anmeldelsen • 9. februar, 2010

Med Cornelius Krut og Lulu på jagt efter ulovlig handel med truede krybdyr

I dette 3. bind i detektiv-serien om Cornelius Krut har han sammen med sin faste makker og klassekammerat Lulu endnu engang fået færten af en mystisk sag, som skal opklares. Biologilærer Leo Uskesen, bedre kendt som Luske Leo, skjuler noget og har en mærkværdig opførsel, og det vækker undren hos de to.

Til Luske Leos store irritation vælger Cornelius og Lulu at skrive biologiopgave om truede krybdyr. Cornelius tjekker informationer om emnet på nettet, og han undrer sig over, at han i skolens biologilokale mener at have set en af de meget sjældne burmesiske tigervaraner. Da han næste dag vil se den igen, er den fjernet fra skabet! Sammen med Lulu opdager han Luske Leos hemmelige rum på skolen, hvor han gemmer flere sjælde dyrearter. Hvad laver Luske Leo med de sjældne dyr, og hvem arbejder han sammen med? I den farefulde jagt på opklaring af sagen kommer de to detektiver bag facaden i Københavns Zoologiske have og Københavns Lufthavn.

Forfatter Kirsten Sonne Harild har endnu engang udtænkt et godt plot baseret på et evigt aktuelt emne om ulovlig handel med sjældne og truede dyrearter. Jan Solheims tegneserie-inspirerede illustrationer falder fint i tråd med tekst og handling.

Jeg kan godt lide bøgerne om Cornelius Krut! Bind 3 lever op til niveauet i de øvrige titler i serien – det er måske endda den bedste, som endnu er udkommet efter min mening. Portrættet af den upopulære og strenge biologilærer er underholdende, og de mange spændingsmomenter gør bogen nem at læse. Cornelius’ voksende fascination og anerkendelse af Lulu og hendes unikke, personlige stil og væremåde fylder mere, og mon ikke deres forhold vil udvikle sig, hvis serien fortsættes?

Det er en let-læst krimi-serie med spænding, action og humor, som kan læses fra 10 år.

Læs mere om serien om her hvis du kan åbne døren og få adgang til Cornelius’ værelse.

Kirsten Sonne Harild & Jan Solheim: Sagen om varanens kys (Cornelius Krut; 3) Gyldendal, 2009.- 117 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.