Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kirsten Carlsen: Gyldent sand

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Kirsten CarlsenUdskriv anmeldelsen • 29. august, 2009

gyldentsandEn vellykket og vedkommende bog om, hvor hurtigt livet kan tage en uventet drejning, og hvor stor indflydelse de roller, vi spiller, har på vores liv og omgangskreds!

Kan en tur til paradiset ødelægge et venskab og ændre éns liv?

De fem piger Thea, Sara, Jannie, Malene og Kristina går i gymnasiet sammen. De beslutter sig for at tage til Golden Sands i Bulgarien i ferien mellem 2. og 3. G.

Kliken kalder sig Femkløveret, men i virkeligheden er deres venskab ret overfladisk. De snakker f.eks. aldrig om problemer og kommer sjældent hjem til hinanden.
Pigerne er meget forskellige, og problemer har de alle. Turen til Bulgarien åbner pigernes øjne på mange måder, og da de kommer hjem, er intet som før!
Pigerne bliver bedre mennesker og udvikler sig meget i løbet af den uge, de er af sted, selvom de kommer ud for nogle ret voldsomme ting.

Forfatteren gør gennem sine hovedpersoner også op med ungdomsrejse-konceptet og viser, hvor falsk, tomt og overfladisk det er. Det er rigtig godt gjort, synes jeg! Hvem kan man stole på, når sprutten fylder hoved og krop? Ikke mange, hvis man er i Golden Sands!

Gyldent sand er en rigtig god og velskrevet bog om nogle seriøse emner som graviditet, druk, tyveri, lavt selvværd, løgn og tilgivelse. Det er et stort plus, at pigerne er så forskellige, for så får vi som læsere indblik i, hvad der rør sig i en teenage-piges liv, og hvilke problemer der kan være ved at være ung.

Bogen henvender sig nok mest til teenage-piger, men drenge kan lære meget om piger og deres tanker og følelser ved at læse den!

Kirsten Carlsen: Gyldent sand. Phabel, 2009, 205 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (10 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.