Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kirsten Ahlburg: Den hvide engel

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Ida Gantriis, Kirsten AhlburgUdskriv anmeldelsen • 21. september, 2010

En kristen billedbog om at miste og om et stort savn trods en omsorgsfuld far.

Nina hedder en lille pige på 5 år. Hun har mistet sin mor for knap et år siden og bor nu alene med sin far. Han har forklaret Nina, at Gud har hentet hendes mor op i himlen, fordi hun var så smuk at han gerne ville have hende til at lyse som en stjerne på himlen.
Hver aften beder faderen aftenbøn med Nina. Det er trygt og godt, men hun savner alligevel sin mor. Særlig slemt er det aftenen før hendes 6 års fødselsdag. Hun beder en lille bøn til Gud, om hun ikke godt må låne sin mor bare denne ene dag.
Den nat møder hun sin mor i en drøm og oplever, at hun har det godt og bor i et hus næsten magen til deres eget. Nina vågner fortrøstningsfuld op og har en god fødselsdag med besøg af alle klassekammeraterne.
Faderens fødselsdagsgave er en engledukke. Nina føler at den er hendes skytsengel, der sammen med Gud vil passe på hende – og det trøster hende trods savnet.

Den hvide engel er en kristen billedbog, der fortæller om det at miste og om at søge trøst i sin tro. Det er en lille poetisk historie med fine og farverige illustrationer af Ida Gantriis. Den kan anvendes til børn fra 3-4 års alderen.
Ida Gantriis har tidligere lavet billedbøger sammen med Kirsten Ahlberg, men også hver for sig er de ophav til en lang række børnebøger.
Der findes en hel del billedbøger, der handler om døden, om forældre, bedsteforældre og kæledyrs død og om børns savn og sorg i den forbindelse. Det er en vanskelig opgave at forklare børn om døden – og det er meget individuelt, hvilke bøger man som voksen finder mest anvendelige.

Kirsten Ahlburg: Den hvide engel. Illustreret af Ida Gantriis.Unitas, 2009. 36 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.