Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kim Fupz Aakeson & Niels Bo Bojesen: Vitello vil have en far & Vitello ridser en bil

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Kim Fupz Aakeson, Niels Bo BojesenUdskriv anmeldelsen • 20. juni, 2008

Ny serie om Vitello, Mor, en næsten ny Audi og en far, der er en sjuft.

Vitello bor sammen med Mor i et rækkehus ved ringvejen. I Vitello ridser en bil kommer Vitello, på trods af advarsler, til at ridse Mors bil, og det er det allerværste, han kan gøre, for det er nemlig en Audi! Vitello frygter for konsekvenserne, som – så vidt han ved – kan være alt fra stuearrest, til en endefuld eller måske kommer han endda på børnehjem, for der er vist ikke noget vigtigere i verden end Audiens lak. Ingen af delene er noget for Vitello, så det er nok bedst, han smutter..
Vitellos far ser han ikke noget til, for hans far er en sjuft, og det skal Vitello ikke være, mener hans mor! Men Vitello vil gerne have en far til at stå i indkørslen og vaske Audien om søndagen ligesom fædrene i de øvrige rækkehuse, og han vil især gerne have en far at vise frem til tvillingerne Max og Hasse. De tror nemlig ikke på, han faktisk har én. I Vitello vil have en far beslutter Vitello sig derfor til at skaffe sig en far, som han ikke blot kan fortælle om, men som han faktisk også kan vise frem.

Bøgerne om Vitello er skrevet af Kim Fupz Aakeson, som er kendt for både sine mange dejlige billedbøger, gode ungdomsbøger og også for at have skrevet filmmanuskripter til populære film som fx Den Eneste Ene og En Soap. Disse to bøger er de første i en planlagt serie på 9 bøger om den fortagsomme dreng Vitello og livet i rækkehuset ved ringvejen. Bøgerne er skrevet med en underfundig humor og de kan både bruges som højtlæsning for de mindre børn på 5-6 år og som selvlæsning for større børn på 8-10 år. Bøgerne er illustreret – desværre en smule tamt, synes jeg – af Niels Bo Bojesen.

Kim Fupz Aakeson: Vitello ridser en bil / Vitello vil have en far ; illustrationer Niels Bo Bojesen. 1. udgave, 1. oplag. – Gyldendal, 2008. – [32] sider : ill. i farver. Pris kr 99,00
Forside: Niels Bo Bojesen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

4 kommentarer »

  1. Haha!!Q(:

  2. Jeg fatter ikk hvad jeg laver på denne side. Men det er faktisk en skole opgave!!!!!!);i;

  3. er der flter vitello bør

  4. Hej Jens,
    ja, der er kommet 11 bøger om Vitello, du kan se en liste med anmeldelser af dem her (husk at bladre vidre under ‘ældre’): http://fortaellingen.dk/?s=vitello+fupz
    Venlig hilsen, Metteline