Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kim Fupz Aakeson: Didriksen detektiverne

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Kim Fupz AakesonUdskriv anmeldelsen • 20. maj, 2007

Kim Fupz Aakeson: Didriksen detektiverneMød den talende hund Jerry ,og følg Didriksen Detektivernes jagt på ham, da han bliver stjålet.

I byen Volstrup bor drengen Hannibal sammen med sin mor, far og mormor. Hannibals mormor hører ikke alt for godt, og hun giver derfor de mest besynderlige svar og kommentarer på spørgsmål. Det sætter sit særlige præg på den lille familie, som ellers ikke vækker den store opsigt. Hannibal keder sig ofte derhjemme, og en dag beslutter hans altid enige forældre sig for, at han skal have en hund til at holde sig med selskab. Jerry bliver det nye familiemedlem, som hurtigt overtager styringen af huset. Det viser sig nemlig, at være en hund med ganske særlige evner – den kan tale! Han sidder med ved bordet og benytter også toilettet i stedet for haven, når han skal tisse. Familien er meget glade for Jerry og vænner sig hurtigt til hans besynderlige opførsel. En dag forsvinder Jerry – han er blevet stjålet! Vi følger nu den hæsblæsende jagt på Jerry, som involverer en iskagebil, en traktor og et besøg i cirkus.

Aakeson har selv kreeret alle illustrationerne i bogen, og det skaber en god helhed mellem tekst og billedesiden. De mange illustrationer gør bogen mere imødekommende for de yngre læsere. Især den røde forside og de 3 sorte detektiver med skæg, hat og briller sælger bogen godt.

Det er en skøn fortælling, som kan læses af såvel begynderlæsere, som de øvede læsere. Der er fuld fart over feltet og en dejlig, skæv humor, som nok skal få smilet frem hos både børn og voksne. Historien er også velegnet til oplæsning. Det er min erfaring, at voksne enten elsker Kim Fupz Aakesons bøger eller ikke bryder sig om hans historier. De allerfleste børn er dog vilde med hans til tider groteske historier.

Historien om Didriksen Detektiverne blev udgivet første gang i 1988. Wikke & Rasmussen har senere filmatiseret bogen under titlen Hannibal & Jerry.

Bogen her er en del af serien med Carlsen stribede, som henvender sig til begynderlæsere, der savner bøger med flere udfordringer i. Den er læsebearbejdet, men jeg har dog ikke kunnet finde ændringer i teksten i forhold til originaludgaven. Bogen har lix 24.

I bogen er vedlagt en cd, hvor Peter Frödin har indlæst historien. Ideen er, at cd’en skal støtte læsningen. Det er jo en skøn gave at få med oveni.

Kim Fupz Aakeson: Didriksen detektiverne. Carlsen, 2006. Forside: Kim Fupz Aakeson.  

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.